Какво представлява ВВ кремът?

Мария
Написана от Мария ноември 24, 2014 20:41

Какво представлява ВВ кремът?

Акценти:

  • Кога е произведен за пръв път ВВ крема?
  • С лечебна цел ли се прилага продуктът?
  • Задължително средство за красотата на всяка жена ли е ВВ крема?

Свързани:

Какво представлява BB крема?

BB кремът набра голяма популярност в последно време на нашия пазар. Все повече козметични компании се съсредоточиха в реклами, за да наложат този продукт. Всъщност в какво се изразява неговото действие и наистина ли е толкова полезен ще разкрием в тази статия.

Макар да е нов за България, BB кремът е създаден още през 1960г. За негова родина е обявена Германия, а откривателят му е дерматологът д-р Кристен Шрамек. Първоначално той е използван за заличаване на белези от лазерна хирургия и да успокои чувствителната кожа на пациентите, след такъв вид намеса.

Четвърт век по-късно този продукт буквално прави фурор, но сред жените в Южна Корея. Приложението на BB крема не е свързано с лечебна цел, а с козметична. Пословично е отношението, на дамите в източните страни, към чистата, здрава и равна кожа на лицето.

Първоначално известни актриси са го използвали, за да поддържат перфектните си порцеланови лица. Това създава предпоставка за мигновеното разпространение на BB крема на азиатския пазар и в последствие в цял свят.

Въпреки първоначалното му предназначение в областта на медицината, в днешно време този продукт се превръща в задължително средство за поддържане на красотата за всяка жена.

За него може да се каже, че е вълшебен. Съчетава в себе си множество функции на различни продукти. Лека му формула подхранва и успокоява кожата.

От друга страна хидратира и има UV филтър. Може да се използва като база за грим или направо да замести фон дьо тен при покриване на по-леки дефекти.

BB кремът така се наложи и хареса, че се неизбежно се разви в определени насоки. В момента можем да говорим за различни видове според кожата и проблема, който решава.

При избора на този продукт трябва да си отговорим на няколко въпроса:

• Нашата кожа на кой тип отговаря?
• Имаме ли проблеми с пъпки по лицето?
• Ефектът от BB крема върху кожата ни да матира или не?
• Необходимо ли е да се бори със стареенето и следите от бръчки?

Новосъздадените BB кремове са подходящи за борба с акне. Има такива с избелващо ефект, а други са със силно подмладяващо действие. Козметичната компания Faberlic също стъпи на пазара с този продукт със завидни характеристики.

Важно е да знаете, че BB кремът се премахва като всеки друг крем. С подходящ лосион и тампонче за грим. Въпреки че е замислен с много лека формула, ако се натрупа по лицето може да запуши порите ви и да попречи на кожата да диша свободно.

Какво представлява ВВ кремът?
4.5 (89.25%) 67 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 24, 2014 20:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи