Какво представлява диетата Саут Бийч?

Мария
Написана от Мария ноември 25, 2014 00:13

Какво представлява диетата Саут Бийч?

Акценти:

  • Какви са първите три фази на диетата "Саут Бийч"?
  • Каква е продължителността на първата фаза?
  • На какви храни се преустановява консумацията в тази първа фаза?
  • Доволни ли са повечето хора, спазвали тази диета?

Свързани:

Диетата Саут Бийч се превърна в една от най-известните и нашумяли диети по света, ставайки нещо повече от модна вълна. Тя доказа, че наистина действа и намери милиони почитатели и последователи по света.

Не малка част от жителите на Маями вече са изпробвали диетата и са много доволни от резултатите.

Какво всъщност представлява диетата Саут Бийч?

Диетата Саут Бийч се фокусира основно върху намаляването на лошите въглехидрати в менюто (например белия хляб), докато в същото време стимулира консумирането на добри въглехидрати (картофи, кафяв ориз, овесени ядки) и добри мазнини (например зехтин).

Повечето безалкохолни напитки и тестени храни от рафинирано брашно са идеален пример за лоши въглехидрати. Диетата Саут Бийч се стреми да постигне баланс между полезните въглехидрати и мазнини.

Отхвърля се консумацията на сладкиши, което е може би най-вредния източник на въглехидрати.

С оглед да се спазва правилно диетата, тези които я следват си имат списък с храни, които могат да консумират и такива, които са забранени.

Списъкът е доста подробен и показва кое с кое може да се съчетае за да се получи едно пълноценно хранене. Имайки този списък с продукти вие може лесно да си изготвите собствено меню за деня и за седмицата без никакъв проблем.

Диетичния план предлага също и доста рецепти, които могат да са ви от полза.

Диетата Саут Бийч е често описвана като лесна за спазване и като по-мекия вариант на диетата Аткинс, която пък е доста строга. В действителност обаче между тях няма нищо общо. Единственото общо е, че и двете диети започват с въвеждащ двуседмичен период.

Цялата диета Саут Бийч се състои от общо три фази. Както казахме, първата е най-строга, а третата е най-лека като нейната цел е да ви върне към едно нормално ежедневие със здравословни навици на хранене, запазвайки постигнатите резултати.

Какви са трите фази на диетата Саут Бийч?

1. Първа фаза трае две седмици и е най-строга. Временно се спира консумацията на всички въглехидрати – плодове, хляб и други тестени храни, алкохол, картофи, макарони, захар ориз,

2. Във втората фаза на диетата започвате постепенно да включвате към менюто си въглехидрати. Започва се с плодове, после ориз, картофи, макарони, пълнозърнест хляб. Важно е да се внимава с количествата.

3. Третата заключителна фаза изисква единствено да се придържате към рамките на здравословното хранене и да консумирате въглехидратите от правилния източник и в умерено количество, превръщайки се в начин на живот.

Какво представлява диетата Саут Бийч?
4.5 (90.79%) 63 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 25, 2014 00:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи