Какво яде плувецът Майкъл Фелпс за закуска, обяд и вечеря, за да поддържа форма

Мария
Написана от Мария август 17, 2016 00:49

Какво яде плувецът Майкъл Фелпс за закуска, обяд и вечеря, за да поддържа форма

Акценти:

  • Хранене - диета
  • Режим - поддържане
  • Въглехидрати - наблягане

Свързани:

Диетата на един от най-известните плувци Майкъл Фелпс вече отдавна се превърна в легенда. На обикновения човек количеството на приеманите калории може да изглежда чудовищно, а неговата дневна норма може да ни стигне за цяла седмица.

Хранителен режим

Преди състезанията в Пекин през 2008 г в Пекин Фелпс казва, че употребявал около 12 000 килокалории дневно, или 4000 килокалории за едно хранене.

Истината, която по-късно признава, че малко е преувеличил, но той действително яде много.

Денят на спортиста започвал със сандвич с яйце, които включвали в себе си на практика всички класически добавки, като се започне от няколко вида сирена, печен лук и се приключва с майонеза.

След това преминавал към палачинки с шоколад, френски тостове, зърнени храни и омлет от 5 яйца за попълване на запасите от белтъци.

Обядът на Майкъл се състоял от няколко сандвича със сирене и шунка, някакви енергийни напитки и чиния макарони – около 500 грама.
На вечеря може да изяде цяла пица и добавя половин килограм макарони.

На Олимпийските игри от 2008 г диетата на Фелпс му даде достатъчно сили, за да спечели 8 златни медали. В Рио малко забавил оборотите, но обемите са като преди впечатляващи.

Сега закуската му се състои от чаша кафе, плодове, голяма чиния овесена каша и голям омлет с шунка и сирене. На обяд може да изяде голям сандвич с кюфтета – любим сандвич на герой от сериала Приятели, а за вечеря нещо от зърнените, постно месо и зеленчуци.

Тренировки

Плуването не изгаря толкова много калории, като например бягането, но със своето тренировъчно разписание Фелпс напълно може да си позволи толкова колкото иска.

Той тренира 5-6 часа на практика ежедневно. В пиковата фаза на своята подготовка той преплува по 80 километра в басейна седмично. Понякога в един ден прави 2 тренировки.

Майкъл не просто плува, а изпълнява специални упражнения и използва допълнително оборудване – пулбуй – слага се между краката, за да препятства движението на краката, тренировъчни лопатки и дъски за плуване.

Упражненията с тях натоварват седалищните мускули, краката, мускулите на коремната преса и горната част на тялото.

Към тренировките в басейна се добавят и силовите тренировки 3 пъти седмично – понеделник, сряда и петък.

Истината е, че Фелпс предпочита упражненията със собствено тегло, такива като набирания и лицеви опори, тъй като помагат за развитието на мускулната сила и на издръжливостта, като не го правят голям и негъвкав, като упражненията с допълнително тегло – лежанка, мъртва тяга и така нататък.

Както можете сами да се уверите – диетата на Фелпс не е нищо особено, и всеки от нас може да я спазва. Разбира се, не са нужни толкова големи количества храна, както се вижда набляга основно на въглехидратите – не се ограничава откъм шоколад и тестени изделия. Но все пак са му необходими, тъй като натоварването при него е голямо.

Разликата е обаче, че неговата работа е да плува и за това отделя по-малко време, отколкото ние, за да работим.

През тези 5-6 часа дневно, по-малко от един стандартен работен ден, той е в постоянно движение, което му позволява да се поддържа в добра форма, с уговорката, че такъв е тренировъчният режим само около 2-3 месеца преди големи състезания, не е постоянен.

Какво яде плувецът Майкъл Фелпс за закуска, обяд и вечеря, за да поддържа форма
4.5 (89.09%) 77 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 17, 2016 00:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи