Какво ядосва най-много хората?

Мария
Написана от Мария декември 19, 2014 15:46

Какво ядосва най-много хората?

Акценти:

  • Зависими ли са резултатите от проучването от начина на живот на доброволците?
  • На какво се ядосват най-много студентите?
  • Дразнят ли се хората на това, че някои си позволяват да водят дълги разговори по мобилния телефон в супермаркетите?

Свързани:

Според проучване, проведено от организацията Charities Aid Foundation взели участие 2000 доброволци, които били помолени да определят най-възмутителните навици на околните.

Социологическото проучване потвърждава, че повечето от нас негодуват от това, че здрави хора използват паркоместата , предназначен за инвалиди. Освен това преди всичко повечето от нас се дразнят от грубото поведение в транспорта.

Анкетираните доброволци посочили, че хората, които отказват да отстъпят място на бременни жени и на хора в напреднала възраст , предизвикат негативни емоции. Поведението в транспорта заело второ място в класацията на постъпките, които провокират най-силно раздразнение у повечето хора.

Според участниците в изследването, неправилно използване на паркоместата от семеен тип, тоест тези пред семейните жилища и пред блоковете също изключително негативна постъпка. Доброволците се дразнят на хората, които нямат деца и въпреки това използват семейните паркоместа.

А хората, които често използват обществения транспорт, се нервират от това, че някои пътници си позволяват да слагат пътните си чанти на седалката до себе си и ги оставят там, докато друг човек изрично не ги помоли да ги преместят.

Изследването също така показало, че много хора изпитват раздразнение в този момент, когато се опитват да купят стоката, без да обръщат внимание на образувалата се опашка. В списък с отрицателни постъпки попада също така и безразличието към майките, на които им се налага да вдигат детските си колички нагоре по стълбите.

Повечето от участниците в допитването на социолозите отговорили, че ги нервират и хора, които увеличават дотолкова музиката в слушалките, че всеки, който наоколо е принуден да слуша тяхната любима музика.

Някои от доброволците смятат, че тяхното раздразнение е справедливо, ако около тях има човек, който умишлено да натиска специалния бутон за затваряне на автоматичните врати на асансьора. В България това се отнася повече за МОЛ-овете , големите търговски обекти и хотелите, тъй като в повечето по-високи жилищни сгради, където има асансьори те са с ръчни врати, които не разполагат с подобни бутони.

Въпреки това обаче хората се вбесяват от съвсем различни неща, като резултатите от социологическото проучване до голяма степен са зависими от професията и начина на живот на доброволците. Например студентите се ядосват много, когато техен съквартирант, без да попита вземе от хладилника храна, която не му принадлежи.

От отговорите на участниците в проучването също установява, че голяма част също така се дразнят и когато са в магазина. Оказва се, че дългите разговори по мобилния телефон на касата в супермаркета повечето хора като твърде невъзпитано и будещо недоумение поведение.

Какво ядосва най-много хората?
4.4 (88.46%) 26 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 19, 2014 15:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи