Кастрацията удължава живота на мъжете с 20 години?

Мария
Написана от Мария декември 17, 2014 16:48

Кастрацията удължава живота на мъжете с 20 години?

Акценти:

  • Каква е вероятността един мъж да доживее до 100 години, ако се кастрира?
  • Каква е била продължителността на живота на членовете на корейското императорско семейство?
  • Тестостеронът ли е причина мъжете да живеят по-малко от жените?
  • Възстановяват ли мъжете тялото си на клетъчно ниво след кастрация?

Свързани:

Защо жените живеят по-дълго от мъжете и как да бъде поправена тази несправедливост, заложена в природата – тези въпроси са си задали, ако не всички, то много от нас.

И сега учени от Южна Корея, най-накрая намериха ключът към мъжкото дълголетие. Въпреки това е малко вероятно представителите на силната половина на човечеството да пожелаят да удължат живота си на такава висока цена. За да го постигнат те трябва да се кастрират.

Учените от университета Инчхон установили, че мъжете преминали кастрация живеят около 20 години повече. До този извод изследователите достигнали след задълбочен анализ на генеалогичните записи на Корейския императорски дворец.

Повече от 500-годишните архиви свидетелстват, че евнусите, които осъществявали надзор върху харема на корейските императори, живели средно с около 14-19 години повече от останалите мъже. При това в 3-ма от скопените били починали над 100-годишна възраст, което било крайно рядко явление в онези години.

Учените отбелязват, че за корейските евнуси съществува 130 пъти по-голяма вероятност да доживеят до 100 години в сравнение с гражданите на съвременните развити държави. За сравнение средната продължителност на живота на членовете на корейското императорско семейство не надвишавала и 45 години.

Корейските учени предполагат, че тази разлика в продължителността на живота се дължи на отсъствието на полови хормони у скопените мъже – като тестостерона, който може да намали продължителността на живота. Така се обяснява и защо жените обикновено живеят по-дълго от мъжете.

Трябва да се отбележи, че за кастрацията като начин за постигане на дълголетие, учените говорят не за първи път .

По-рано изследователи установиха, че макар и мъжете, лишили се от оплодителните си органи, да загубват мъжката си привлекателност и агресивен характер, те получават възможност да възстановят тялото си на клетъчно ниво. Благодарение на това скопените живеят по-дълго от останалите мъже.

Все пак, съществуват и по-малко радикални методи за тези, които мечтаят да доживеят до дълбока старост.

Неотдавна учените установиха, правилното хранене и отказът от консумацията на нездравословни храни като така наречените бързи храни и бял хляб, може да удължи живота не само на човека, който се придържа към тези правила, но и на неговото поколение.

Кастрацията удължава живота на мъжете с 20 години?
4.5 (90.91%) 55 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 17, 2014 16:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи