Като на кино – какво е осъзнат сън и защо е опасен

Мария
Написана от Мария януари 13, 2016 01:12

Като на кино – какво е осъзнат сън и защо е опасен

Акценти:

  • Съновници - интерпретация
  • Тревога - осъзнаване
  • Осъзнати сънища - опасни

Свързани:

С какво са опасни осъзнатите сънища, защо не трябва да се доверяваме на традиционни съновници, как да програмираме себе си, за да виждаме нещо приятно през нощта?

Какво представлява осъзнатото съновидение и колко дълго хората изучават техниката за потапяне в подобни сънища?

В люцидните, или осъзнатите, сънища човек може да управлява своето състояние. Това е определена техника, която се изучава от няколко месеца до година, в зависимост от индивидуалните особености.

Но ако веднъж сте преживели това състояние, то потапянето впоследствие ще ви се отдава все по-леко и по-леко. Можете да направите аналогия с физическата тренировка – първоначално е сложно, след това става по-лесно, защото мускулите се адаптират. Понякога осъзнатите сънища идват случайно и доста хора могат и да са ги виждали, без да имат специална подготовка.

Възможно ли е тези съновидения да бъдат опасни?

Както разбирате осъзнатите сънища са доста интересно явление, с тяхна помощ човек може да получи на практика безгранични възможности, макар и само на сън, но все пак.

Логично е и да я има и обратната страна на медала. Например, има хора, които на практика живеят в своите сънища. И тях реалността много слабо ги интересува. Представете си – наяве човек работи някъде охрана, а нас е собственик на голяма фирма, може да лети, да управлява не само собствения си живот, но и на чужди хора.

Естествено през деня той мисли само за това по-бързо да настъпи дългоочакваната нощ. Всъщност това е една от формите на напускането на действителността.

И диагностицирането ѝ е много сложно, защото симптоматиката е подобна на депресивно, тревожно състояние – човек загубва интерес към живота, постоянно му се иска да заспи. Ако той сам не сподели, че желае да се потопя в осъзнати сънища, то едва ли вие бихте разбрали за това.

Съществува мнение, че осъзнатите сънища помагат за получаването на отговори на вълнуващи човека въпроси, действително ли това е така?
Не само осъзнатите сънища помагат за решаването на някакви проблеми, а изобщо сънят.

Историята познава не един случай, в който велики учени са намирали отговори на едни или други въпроси именно на сън, тъй като в това състояние човек не е свързан с границите на мисълта. Но решението винаги идва във вид на нелогични асоциации, които изискват интерпретация след това.

Когато ние спим, в нашия мозък се извършва подсъзнателен анализ на всичко онова, което се е случило през деня. Както вероятно знаете 80% от информацията човек възприема невербално.

Именно, поради тази причина ние можем, например, ние можем да усещаме опасност, без да разбираме от къде се е взело това чувство. Да допуснем, че сте излезли от кабинета и изведнъж сте се почувствали разтревожени.

Вина за това могат да имат разхвърлените папки на някои, които вие сте видели с крайчеца на окото. До осъзнаване на тази информация може и да не се стигне, за сметка на това подсъзнанието може да я улови и след това да започне да подава сигнали, но отново непряко, а с образи.

Дават ли стандартните съновници интерпретация на тези образи?

Не, съновници, които са общодостъпни в Интернет едва ли ще помогнат. В различни издания един и същ образ може да се интерпретира по различен начин и повечето такива съновници са по-скоро маркетингов трик.

Като на кино – какво е осъзнат сън и защо е опасен
4.6 (92.14%) 28 глас[а]

Мария
Написана от Мария януари 13, 2016 01:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи