Кедрово мляко за здраве и красота – ето как да го използвате

Мария
Написана от Мария май 29, 2016 22:02

Кедрово мляко за здраве и красота – ето как да го използвате

Акценти:

  • Кедрово мляко - ползи
  • Канела - на вкус
  • Възбудимост - нервна система

Свързани:

Кедровото мляко е продукт, който се получава от преработката на ядивното ядро на кедровата ядка. Отличава се с невероятно приятен аромат и е изключително полезен за кожата.

Кедрово мляко за здраве и красота – как да го използваме?

Какъв е съставът му?

Състои се от белтъци – 35%, мазнини – около 1-2%, вода – не повече от 9.2%.

Протеините в състава на кедровите ядки на 95% се усвояват от организма на човека и превишават аминокиселинния състав и хранителната стойност на бобовите и зърнените култури, а също и на повечето белтъци от животински произход, които се съдържат в яйцата, рибата, млякото, месото и т.н.

От 19-те аминокиселини, които влизат в състава на кедровото мляко, самостоятелно човешкият организъм не образува 13. Особено в кедровото мляко се съдържат такива аминокиселини като аргинин, лизин, метионин, които са необходими на човек за нормалното функциониране на метаболизма и подобряване на кръвообращението, за развитието на жизненоважни системи на човешкия организъм и за повишаване на съпротивляемостта на организма.

Витамини

Също в състава на кедровото мляко присъстват и множество витамини като от групата на А и Е, и от В.

Витамините В1, В2, В3 влизащи в състава на млякото отговарят за нервната, ендокринната, храносмилателната, кръвоносната, а също и за имунната система, също така влияят на състоянието на ноктите, на косата и на кожата.

Каква е ползата от кедровото мляко?

1. За мъжете – полезно е с това, че в него се съдържа огромно количество витамин Е, аминокиселини, които усилват потенцията, този продукт е също полезен за мъжете, които имат проблем с нарушена еректилна функция.

2. За бременните, децата и кърмещите майки кедровото мляко е изключително полезно, поради влизащите в неговия състав многобройни аминокиселини, витамини и микро- и макроелементи.

За децата кедровото мляко е голяма биологична стойност, влияеща на растящия детски организъм. За бременните благотворно влияние оказва върху процеса на вътреутробното развитие на човешкия ембрион, на растежа и формирането на вече родилото се дете.

За кърмещите майки кедровото масло играе огромна роля в генетичните процеси, които влияят на развитието на бебето, а също способстват за усилване на лактацията.

3. Полезно е при заболявания на храносмилателната система, често се използва като профилактично средство срещу киселини, язва на стомаха, повишена киселинност и гастрит.

4. Привежда артериалното налягане в норма понижава нивата на холестерола в организма, и което не е маловажно, понижава риска от образуване на тромби в кръвта, нормализира се сърдечният ритъм и се възстановява сърдечният мускул.

5. Полезно е редовно да се приема при заболявания на щитовидната жлеза, отделителната система и при заболявания на кожата;

6. За профилактика на лечение на нервната система и нервните разстройства е отличен източник, способстващ за понижаване на възбудимостта на нервната система, поради което кедровото мляко помага срещу главоболие, безсъние, неврози, раздразненост, а също и срещу психоемоционално натоварване.

Как да си направите кедрово мляко?

За приготвянето му ще трябват само – кедрови ядки и преварена вода.
Блендерът се зарежда с кедрови ядки, да се смелят, след това се добавят 2 супени лъжици на 180-200 мл вряла вода. След това се добавя студена преварена вода – около 30 мл, след това се залива с останалата вода и се разбива още веднъж.
След всичко това кедровото мляко е готово, остава само да се прецеди и може да се добави щипка канела или мед на вкус.

Кедрово мляко за здраве и красота – ето как да го използвате
4.5 (90.26%) 39 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 29, 2016 22:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи