Кога пътят за спасение на жената минава през влагалището

Мария
Написана от Мария октомври 19, 2016 16:58

Кога пътят за спасение на жената минава през влагалището

На нежния пол може да се завиди – женският организъм е така устроен, че може да се направи операция на вътрешните органи така, че да не остане и драскотина на кожата.

Пътят към бъбреците, стомаха и другите вътрешни органи хирурзите прекарали през женското влагалище, и този метод позволява избягване на болки, сраствания и други усложнения.

Лекарите са усвоили толкова „интимен маршрут“ в началото на 20-ти век, когато се появили миниатюрни устройства за лапароскопски операции.

Премахването на апендикса през влагалището сега се е превърнало в толкова обичайна процедура, лекарите се научили трансвагинално да оперират бъбреците, стомаха, жлъчния мехур.

И това още не е пределът – технологиите на хирургичната интервенция през естествените отвърстия се наричат„Ендоскопска транслуминална хирургия през естествените отвърстия“, и имат голямо бъдеще.

Разбира се, операции могат да се провеждат и през устата, уретрата или ануса, тези пътища също са усвоени. Но влагалището, за разлика от другите естествени отвърстия, обилно колонизирани от микроби, е почти стерилно.

Естествената кисела среда и микрофлората на влагалището убива опасните микроорганизми, природата неслучайно е направила това място чисто, тъй като детеродните функции са най-важни за еволюцията.

Повече плюсове, отколкото минуси

В САЩ първите лапароскопски методи в гинекологията са приложени в практиката още през 1928-ма година.

При такива операции значително намалява болката, свеждат се до минимум рискът от инфекции, организмът по-бързо се възстановява и на повърхността на тялото не остават белези.

И най-вече след операцията не възникват нито хернии, нито сраствания.
Но ако пациентката страда от наднормено тегло, то операцията през вагината е единственият удобен и щадящ път, тъй като хирургът не е нужно да достига до болния орган чрез дебелия слой на подкожните мазнини.

Страховете се основават на това, че след трансвагинална операция на жената по някакъв начин може да ѝ наруши сексуалната функция, но това е много малко вероятно.

Но опасения при пациентките все пак има, тъй като с времето на широко внедряване на новия метод са изминали около 10 години.

И все пак безпокойството, че сексуалните усещания ще отслабнат, е необосновано. Практиката показва, че след пластични операции на вагината – често се прави с козметична цел, взаимната наслада на жените и техните партньори става, дори все по-силна.

А в Дания било проведено специално статистическо изследване по тази тема, доказващо, че сексуалната дисфункция след операциите, проведени през влагалището, се среща не по-често, отколкото при хистеректомия по традиционен метод.

Прощавай, болка!

За отстраняване на жлъчния мехур разрез през стената на влагалището се прави съвсем малък разрез, с размер от 1 сантиметър.

Проблемът е в това, че тъканите и мускулите на влагалището са еластични, те лесно могат да се разтягат, затова през направеното отвърстие могат да се премахнат доста големи фрагменти.

Същевременно хирурзите гарантират почти пълно липса на болка – операцията се провежда под пълна упойка, хоспитализация е необходима само за 1 ден.

Единственото ограничение е въздържание от секс в продължение на месец.
Разбира се, за трансвагиналните операции е необходимо съвременно оборудване и хирурзите трябва да го владеят в пълна степен.

Тъй като работата с такива инструменти е доста по-сложна, отколкото с обичайния скалпел. Но прогресът не стои на място – за трансвагиналната операция вече успешно се използват роботи.

Кога пътят за спасение на жената минава през влагалището
4.5 (89.55%) 44 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 19, 2016 16:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи