Кои са най-вредните хранителни навици

Калина
Написана от Калина февруари 4, 2015 08:27

Кои са най-вредните хранителни навици

Акценти:

  • Кои са вредните хранителни навици, които практикуваме?
  • Как да се храним по-здравословно?
  • Как да избегнем нощното хранене и преяжданията?

Свързани:

Дискусиите за вредните хранителни навици са винаги актуални, и ние от Lechenie.bg отново поставяме темата на дневен ред.

Знаете ли кои са най-вредните хранителни навици, които сме си изградили?

Глад

Отказът да се яде през деня води до недостиг на хранителни вещества и следователно енергия, без които нашият ден със сигурност ще протече мудно, няма да свършим нищо полезно в 90% от случаите и ще се чудим как да се отървем от всичките ни заобикалящи задачи.

Бъдете сигурни, че ябълката, придружена от кутия цигари и шест кафета, няма да ви засити през деня и е твърде вероятно да озвереете от глад през нощта и да погълнете гигантски количества храна.

Гладът често върви ръка за ръка с опасността от депресия и затлъстяване. Ако консумирате повече от 25% от дневните си калории през нощта над три пъти седмично, тогава вие сте над два пъти по-уязвими към тези заболявания.

Лакомията

Когато не се храните редовно или пък избирате най-неподходящите часове на денонощието, за да се наядете, тогава нивата ви на кръвна захар спадат рязко.

Колкото по-ниско е нивото ви на кръвна захар, толкова по-слабо работи и вашият мозък.

И когато това стане, мозъкът ви ще откаже да консумирате плодове и зеленчуци, а ще иска само рула, пастички, торти, сладкиши и шоколади, поради тяхното високо съдържание на глюкоза.

В резултат ще изградите изключително вредни хранителни навици, които освен, че ще ви направят дебели, ще повишат и риска да развиете сърдечно-съдови заболявания, депресия и други.

3 пъти мери, 1 път режи!

Да имаме стриктна диета и план, към който да се придържаме, е един от най-важните фактори, когато целим да постигнем и да поддържаме здравословно тегло.

В състояние на глад трябва да се опитате да разсъждавате трезво, защото когато мозъкът сигнализира, че тялото е в калориен дефицит, първото нещо, към което поглеждате е някоя висококалорична храна.

За да не минавате с оправданието – „Аз по цял ден съм на работа и там няма готвени ястия за ядене, а само тостери”, просто си носете кутия с вкусно домашно приготвено ястие от вкъщи.

Никой няма да ви се смее или подиграва, а всички знаем, че щом е за ядене, всеки би могъл да отдели 5 минути от времето си, за да се нахрани.

Протеин – най-важната част от здравословното хранене!

Повечето хора просто не приемат белтъчини или както всеки вече ги нарича – протеини.

Те са ключов фактор към постигането на здравословна фигура и здраво тяло, защото протеините образуват мускулни влакна, дават сила, енергия и топят мазнините.

Освен това са пълни с аминокиселини, които от своя страна са задължителен спътник на доброто здраве.

Когато се чудите какъв протеин да консумирате просто помнете, че гърдите на всяко животно са една от най-мускулестите му и най-слабо наситени с мазнини части.

Пилешките и пуешките гърди са чудесен избор, може и свинско, но го пригответе така, че мазнините от него да изчезнат.

заедно с месото, добър източник на протеин всеки ден са 50 грама бадем или кашу, сурово, разбира се, или няколко белтъка от яйце.

Тренировки и глад за сладко

След като вече сте изградили своята диета е нужно и да изградите навици и маниери на тялото си като го тренирате всеки ден.

Заседналият начин на живот не е неприятен, но помнете, че човекът е създаден за да върви 40 километра пеша всеки ден в търсене на храна и да се преборва със съблезъби тигри.

Разбира се, и час-два в залата биха били достатъчни, за да поддържате едно добре изглеждащо и балансирано тяло.

Но това, от което не можете да избягате, е гладът за сладко. Всеки човек има нужда от бързи въглехидрати понякога.

Просто помнете, че нездравословната храна е най-подходяща в часовете между закуската и обяда ви, а ако успеете, понякога можете да замествате шоколада и бисквитките с банани – тяхната полезна, природна алтернатива!

Кои са най-вредните хранителни навици
4.5 (89.15%) 59 глас[а]

Калина
Написана от Калина февруари 4, 2015 08:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи