Кюфтета, сланина и майонеза – невероятно, но факт – от мазното се отслабва

Мария
Написана от Мария август 12, 2016 18:52

Кюфтета, сланина и майонеза – невероятно, но факт – от мазното се отслабва

Акценти:

  • Витамини - съдържание
  • Стройност - врагове
  • Въздействие - дългосрочно

Свързани:

Какви са тънкостите на популярната кето-диета?

1. С масълце

Кето-диетата се надсмива над тези, които с месеци дъвчат листа от марула и пилешки гърди, но не могат изобщо да отслабнат. Ако вярваме на многобройните блогове, храненето с високо съдържание помага за отслабване без мъчителното чувство за глад, и то бързо и завинаги.

В основата на популярната система на хранене стои принципът – малко въглехидрати и много мазнини, и физиологичният процес, получил названието кетоза.

Същността е в това, че организмът работи на глюкоза, която получава от въглехидратите. Ако са недостатъчно, храносмилателната система ще извлича глюкозата от белтъчините.

При дефицит на белтъчини организмът започва да разходва собствените мастни запаси, а черният дроб се приспособява към производството на кетони – вещества, които не по-лошо от глюкозата снабдяват с енергия и същевременно изключват нарушенията при образуването на инсулин.
С кетоза обикновено се съпровождат много диети, но внимание почти никой не им е обръщал.

Сега специалистите по маркетинг са се ангажирали активно с неговата популяризация, паралелно пускайки книги и приложения с мазни рецепти.

За да се активира сложния механизъм, е достатъчно да се промени хранителния режим, като се изхожда от следните пропорции – 60-75% трябва да се падат на мазнините, 15-30% – на белтъчините и незначителните 5-10% – на въглехидратите.

2. Добре забравеното старо

Прототипът на кетогонната диета е известен отдавна на науката. През 20-те години на миналия век никой не я е считал за модерна новост. Менюто, ограничаващо въглехидратите и поставящо акцента върху мазнините, просто се е използвало за лечението на болни от епилепсия.

По различни данни, диетата действително намалява или съвсем намалява пристъпите при хора с фармакорезистентно протичане на заболяването. Приблизително при 10-15% се постига пълна ремисия.

И до сега лекарите не успяват да обосноват този феномен.

В други изследвания се наблюдава успех в борбата със затлъстяването, и най-важното стабилизация на теглото. Минус 10 кг за 2 и половина цикъла кето-диета – впечатлява.

Дългосрочното въздействие – това е понижаване на нивата на холестерола с ниска плътност – на лошия, и повишаване с висока плътност, тоест на добрия, благотворното влияние на сърдечно-съдовата система, нормализация на обмяната на веществата и дори практиката при лечение на онкологично болни – заслугите на кетогенната диета са потвърдени, но не получавала внимание от обществеността.

Нов живот на лечебния хранителен режим дал режисьорът Джим Абрахамс. Създателят на редица комедии заснел през 1997-ма година реалистична и трогателна драма.

В основата на сценария бил личният опит от борбата с детската епилепсия. Неговият син страдал от изключително тежка форма, и почти не реагирал на медикаментозното лечение.

Само с помощта на диета болестта била овладяна. А благодарните зрители направили методът масов.

За да спазвате тази диета, ще се наложи да се откажете от зърнените храни, хлебно-тестените изделия, макарони, картофи, млечни продукти, зеленчуци, съдържащи скорбяла и всякакви плодове.

Картбланш се дава на храните, които по-рано са смятали за основни врагове на стройността – бекон, сланина, сирене, яйца, морски дарове, авокадо.

Акцент се поставя върху месото, яйцата, пилешкото, понякога се добавя растително масло или няколко топки краве.

Диетата се характеризира с ниско съдържание на витамини, минерали и хранителни вещества, затова следва допълнително да се въвеждат в менюто, пояснява д-р Тейлор, директор на центъра за диабет в медицинския център в Балтимор.

Кюфтета, сланина и майонеза – невероятно, но факт – от мазното се отслабва
4.6 (91.18%) 34 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 12, 2016 18:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи