Лечебни очила – измама или супертехнологии

Мария
Написана от Мария октомври 7, 2016 09:09

Лечебни очила – измама или супертехнологии

Доброто зрение е мечта на много хора, за постигането на която, както се говори, всички средства са добри. Според статистиката, различни зрителни нарушения имат приблизително 285 милиона души. Като понижено зрение се открива при приблизително 246 милиона души по света, а 39 милиона са засегнати от слепота. Следва да се отчита, че статистическите данни получени от данните на пациентите, които посещават лекари. А какъв е броят на хората, страдащи от различни нарушения на зрението, постоянно отлагат посещението на очен лекар или пък се опитват сами да се справят с проблема с помощта на различни рекламирани средства?
1. Перфорационни очила
Имат много названия, и се крият под различни рекламни слогани, като привличат хората с обещания и широка достъпност. Такива очила-тренажори се състоят от пластмасова рамка и такива лещи от материал с черен цвят, които имат множество отвърстие по цялата повърхност. По заявлението на създателите, такива очила помагат на очите да се отпуснат, подобряват зрението и дори излекуват някои офталмологични заболявания. Към последните се отнасят, например късогледството и далекогледството, катаракта и глаукома.
Перфорационните очила могат да се определят като средство за временна корекция на зрението. Но техните лечебни свойства не са потвърдени, от какви да е изследвания, и освен това случаи на невероятно изцеление изобщо не са установявани. Но доверието на потребителите към тях е толкова високо, че някои хора след 15-20 минути носене на такива очила отбелязват подобряване на зрението. Истината е, че подобно действие има напълно разумно обяснение:
• Първо – малките отвърстия, с диаметър не повече от 1 мм, осигуряват ефекта на диафрагмата. По-доброто виждане на картинки чрез малки дупчици се обяснява с фокусиране на зрението върху макулата – участъка от ретината, отговарящ за зрението. Но отваряне на пълната картина изображението отново става размито.
• Второ – чрез гледането на околния свят през перфорационните очила се наблюдава ефектът на латералното инхибиране. Така при слагането на такива очила макулата се проектира върху едно определено отвърстие, и човек разглежда изображението само през нея. Когато очилата бъдат свалени, яснотата на видимата картина също изчезва.
2. Очила на Браун – лекуват ли всички болести
Според твърденията на техните производители са лечебно-профилактични, и могат да се използват за лечение на късогледство, далекогледство, катаракта, астигматизъм, глаукома и други заболявания. Действието на такива очила се осигурява от необичайната конструкция на техните лещи – повърхността им се състои от 12 слоя филтриращи светлината и 5 минерални преобразуващи с форма на призма. В състава на последните присъстват специфични съединения на метали и минерали, състоящи се от магнезий, никел, сребро и цирконий. Действието на очилата се основава на защитата на очите от вредните излъчвания, способни да влошат протичането на много офталмологични заболявания. Според създателите на очилата на Браун, за получаване на необходимия лечебен ефект е необходимо да се носят:
• На курсове от по 30 дни;
• Да не се свалят по 1-2 часа дневно;
• Да се използват при работа с компютър или при излизане навън в слънчево време;
Забележително е, че самите разработчици заявяват, че ефективността от използването на такива очила зависи от физиологичните особености на организма. С други думи, с купуването на очилата на Браун не следва да се разчита на подобряване на зрението и излекуване на съществуващите заболявания.

Лечебни очила – измама или супертехнологии
4.4 (87.64%) 55 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 7, 2016 09:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи