Лечение с керосин – истина или огромно заблуждение

Мария
Написана от Мария ноември 9, 2015 18:54

Лечение с керосин – истина или огромно заблуждение

Акценти:

  • Керосин - висока токсичност
  • Хигроскопична вата - филтриране
  • Нетрадиционна медицина - петролни продукти

Свързани:

Керосинът преди широко се използваше за осветление, като служеше за гориво на газените лампи. Названието на тази течност произхожда от гръцки език и се превежда като восък.

Покрай битовото и промишленото си предназначение керосинът намира приложение и в народната медицина, която предполага неговите целебни свойства, помагащи при различни заболявания.

Лечение с помощта на керосин

За времето, през което течността е била използвана за лечебни цели са се сформирали някои правила и препоръки. Керосинът се прилага не само външно, но и външно – при много и различни патологии.

Списъкът със заболявания, които народната медицина предлага да се лекуват с помощта на керосин е доста обширен. Към тях се отнасят:

• Хемороиди;
• Патологии на пикочните пътища и на бъбреците;
• Различни простудни заболявания, сред които и ангина;
• Заболявания, засягащи щитовидната жлеза, като дифузна гуша;

• Патологии на органите на храносмилателната система;
• Мигрена и главоболие;
• Увреждане целостта на кожата, като фурункули, дълго заздравяващи рани, абсцеси, язви от трофичен тип;
• Заболявания на органите на дихателната система, например хроничен бронхит, бронхиална астма, туберкулоза и други;

• Ишиас, лумбаго, радикулит;
• Патологии, нарушаващи нормалната функция на сърдечно-съдовата система, към които се отнасят усложненията от инфаркт на миокарда, последствията от инсулт, атеросклероза и пр;

Хората, които предпочитат нетрадиционната медицина, твърдят, че ако рецептурата и правилата на приготвяне на терапевтичното средство се спазват точно, то отравяния и други нежелани странични ефекти са напълно изключени.

След провеждането на процедури външно с използването на средства, за приготвянето на които е бил използван керосин, кожата на всички части на тялото, които са се докосвали с това средство, следва да се намажат с вазелин или с детски крем.

Тази мярка помага да не се допусне белене и увреждане на кожните повърхности. За всяко отделно заболяване са подходящи специални рецепти, някои от които са приведени по-долу:

Лечение на простудни заболявания с керосин

Метод №1

Чиста гореща вода се смесва с пречистен и внимателно филтриран през вата или марля керосин в съотношение 3 към 1. Полученото средство е необходимо да се разбърка добре, след което се използва за жабурене на устата 2 пъти дневно сутрин и вечер.

Метод №2

За това средство може да се използва не само пречистен, но и обикновен керосин. С него се намазват всички възпалени места на сливиците. Тази процедура се провежда няколко пъти дневно, например около час преди хранене.

Обикновено пълно оздравяване при такова лечение настъпва след 5-7 дни. Използването на керосин за смазване на възпалените сливици може да се съчетава с инжекции или прием на антибиотици по лекарско предписание.

По този начин може да се лекува и ангина само в началния стадий на заболяването. Керосинът трябва да се филтрира през дебел слой хигроскопична вата.

След това пак хигроскопична вата се потая в пречистения керосин и се навива като пръчка, която на дължина да позволява сливиците да се намажат. Така се маже на всеки половин час в рамките на ден.И в резултат на ангината бързо преминава.

Макар и да е възприет от народната медицина от екипа на Lechenie.bg категорично не одобряваме използването му за лечебни цели, поради високата му токсичност, тъй като не бива да забравяме, че това е един изцяло петролен продукт, доказано вреден за организма, дори и при външно приложение, а какво остава за вътрешно.

Лечение с керосин – истина или огромно заблуждение
4.5 (90.21%) 47 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 9, 2015 18:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи