Лекар оставил мобилния си телефон в корема на своя пациентка след цезарово сечение

Мария
Написана от Мария май 14, 2015 22:40

Лекар оставил мобилния си телефон в корема на своя пациентка след цезарово сечение

Акценти:

  • Цезарово сечение - мобилен телефон
  • Лекарски грешки
  • Цезарово сечение - същност

Свързани:

Жена от Йордания твърди, че лекар е оставил мобилния си телефон в корема ѝ след раждане с цезарово сечение.

Анан Махмуд Абдул Карим, на 36 години, е бил приета в частна болница в Аман, Йордания, за операция на 24 април тази година.

Тя твърди, че по време на процедурата лекарят е оставил мобилния си телефон в коремната кухина, съобщават медии в Йордания.

Майка на жената Махеда Абдул Хамид заявява пред местни медии, че нейната дъщеря е родила момче с тегло – 4.8 кг. и тъй като лекарите преценили, че състоянието ѝ е добро, тя вече била изписана от болницата.

Но по-късно тя се оплаква на семейството си, че нещо в корема ѝ вибрира и изпитва ужасни болки.

„Дъщеря ми имаше много силни болки и не можеше да се движи“ – заявява притеснената майка пред медии в Йордания.

„Аз я заведох отново в болницата, където беше прегледана и ѝ беше назначено лечение, но състоянието ѝ не се подобри“ – продължава тя.

Тогава Ханан била отведена в спешното отделение на държавната болница Ал Башир, където рентгеново изследване разкрило наличието на чужд предмет в корема на жената и след това била оперирана по спешност, за да бъде отстранен телефона.

Нейният случай разбуни духовете в парламента на Йордания, след като депутатът Salim Al Bataynah призова правителството да подаде оставка, заради избухналия скандал.

От парламентарната трибуна той заявява: „В уважаващите своя народ държави правителствата обикновено подават оставки след подобни скандали. Парламентът трябва да бъде отговорен и да бъде на ниво в този случай.“

Местна медия уведомява за случая на Министерството на здравеопазването на Йордания. Негов представител определя разказът на Ханан като измислица, но все пак добавя, че ще бъде направена проверка.

Следва да се допълни, че Цезаровото сечение е хирургическа операция, при която бебето се извлича от матката на бременната жена чрез разрез в корема. По статистика на 6-8 жени, раждащи самостоятелно се пада 1, на която ѝ се прави секцио.

Думата „цезар“ е с латински произход и означава монарх, властелин. Смята се, че наименованието на тази операция има пряко отношение към Гай Юлий Цезар. Според легендата майката на бъдещия император е починала по време на раждане.

На ужасените акушери нищо друго не им оставало да направят освен да вземат остър нож и отворят утробата на бременната – те се надявали да спасят поне детето. За щастие операцията преминала успешно и на бял свят се появил великият монарх.

Смята се, че от тогава тези операции били наречени „цезарово сечение“. От друга страна названието може да е свързано с това, че по време на управлението на Цезар за първи път бил приет закон, който задължавал в случай на смърт на родилката да се спасява бебето – да се отваря коремната стена и да се извлича плода.

Новината от Йордания идва след като британски медии съобщиха за случая на Майкъл О’Съливан, който бил зашит с хирургическо килимче с размер А4 след поредица от лекарски грешки.

През 2012 година на Съливън ми бил трансплантиран черен дроб в болница в Кеймбридж, но бил изписан със силиконово килимче в тялото си.

То било открито, след Съливан се оплаквал от много силни болки след операцията. Лекарите решават да направят компютърна томография на мъжа 3 седмици по-късно и решили да оперират, след като забелязали необичайно зацапване на томографа.

Съливан бил шокиран, когато му съобщили, че откритото хирургическото килимче е оставено в тялото след операцията.

Лекар оставил мобилния си телефон в корема на своя пациентка след цезарово сечение
4.5 (89.8%) 49 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 14, 2015 22:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи