Лекарство под краката ни – какво лекува глината

Мария
Написана от Мария юни 9, 2016 09:38

Лекарство под краката ни – какво лекува глината

Акценти:

  • Глина - целебни свойства
  • Биополе - нарушение
  • Хранителни отравяния - ефективност

Свързани:

Първият човек на Земята Господ сътворил от земен прах. В Корана се уточнява, че е от глина. Излиза, че от този материал хората произхождат. И освен това е лечебен, като не струва нищо.

Това лекарство може да се купи от всяка аптека или дори, или пък да се изкопа от градината или от най-близката кариера.

Срещу бактерии и пробойни в биополето

В глината има много минерални соли и микроелементи – силиций, желязо, азот, калций, калий, и то в добре усвояема форма.

Биоенерготерапевтите вярват, че очистващото действие на глината се случва не само на физическо, но и на по-фино, енергетично ниво.

Те смятат, че глината може да изцели, дори и нарушеното биополе. Неслучайно още в зората на медицината този материал е помагал на лекарите да се справят с хранителните отравяния, холерата, дизентерията и други инфекции.

Тъй като глината е отличен адсорбент, а освен това и антисептик – в нея не оцеляват вредни микроби, затова отдавна в полеви условия е използвана за замазване на рани, за да се спре бързо кръвотечението и да се обеззаразят тъканите.

Разбира се, ние не ви призоваваме да мажете с глина от пътя рани или пък прорези. А също и не съветваме да се пие глинена вода – макар и на много хора това средство да помага, то все пак е доста радикално. Въпреки това подходящите начини за използване на глината са множество.

Не само се цапаме, но и се лекуваме

Глината може да се използва под формата на апликации, лосиони, кални вани.

Народните лечители съветват препоръчват устата да се плакне с глина, да се използва за клизми и душове, и дори да се приема вътрешно, но такова лечение е спорно. А ето например, не е зле да си направите една вана на двора или на вилата, като добавите в коритото малко глина – до получаване на мътен разтвор, и да постоите така половин час, и дори ще ви бъде от полза.

При възпаление, например, при радикулит може на кръста да сложите парче глина с дебелина 2-3 см, и отгоре вълнена кърпа, за да се загрее мястото, като можете да увиете отгоре с найлон.

При болни стави е подходяща глинената каша, която може да се маже, например на коленете, или на болезненото място. Особено полезна е глината при заболявания на костите, ставите, кожата, а също и при невралгия. Но глината не изключва, а допълва основното лечение.

За да си приготвите лекарство, е достатъчно да подсушите на слънце няколко парчета глина и след да ги сложите в някакви кутии. Нагрята на слънцето глината удвоява целебните си качества.

Каква глина е най-добрата?

Разбира се, за лечение е подходяща само тази глина, която се добива далеч от индустриални предприятия, шосета и около големи градове. За да проверите нейното качество, ето на какво да обърнете внимание:

Оценете я на вид – добрата глина изглежда мазна. Лошата, сухата, без блясък, впрочем глината, която се добива от дълбоко е много силно компресирана, и няма да може да се разтроши, дори и с чук.

За да се използва такава, първо трябва да се подържи във фризер, а след това да се залее с вода. Понякога няколко пъти.

Лекарство под краката ни – какво лекува глината
4.4 (87.33%) 30 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 9, 2016 09:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи