Ленено масло – топ 6 полезни свойства

Мария
Написана от Мария декември 21, 2015 20:53

Ленено масло – топ 6 полезни свойства

Акценти:

  • Ленено масло - отслабване
  • Кожни заболявания - акне
  • Ранно стареене - предотвратяване

Свързани:

Лененото масло е полезен продукт, който се използва отдавна в медицината. Това прекрасно средство за профилактика на заболявания на сърдечно-съдовата и на храносмилателната система.

Редовната употреба на ленено масло ще ви позволи да свалите излишни килограми, а също и помага при възпалителни заболявания.

1. За профилактика на сърдечно-съдови заболявания

Най-добрият растителен източник на полиненаситени мастни киселини омега-3. И тези му свойства го превръщат в незаменим помощник при профилактика на сърдечно-съдови заболявания.

Мастните киселини омега- 3 способстват за понижаване на нивата на холестерола в кръвта, което на свой ред предотвратява развитието на атеросклероза и на други сърдечно-съдови заболявания.

2. Срещу запек

Популярно народно средство срещу запек е лененото масло.

А редовната употреба на стрити ленени семена ще ви помогне да подобрите храносмилането, да се справите с проявленията на хемороидите, а също и ще предотвратите развитието на чревни заболявания.

Лененото масло при чревни заболявания позволява да се облекчат възпалителните заболявания, а също и за възстановяване на пълноценната работа на стомашно-чревния тракт.

3. За подобряване на женското здраве

То е много полезно за здравето на жените. Редовното негово използване способства за нормализация на хормоналния фон, омекотява проявленията на предменструалния синдром, а също и подобрява състоянието на жените в периода на климакса.

Ленено масло трябва да присъства задължително в менюто на бременните жени, тъй като неговите компоненти положително влияят на развитието на плода и здравословното състояние на детето.

4. За отслабване

Добра новина за тези, които желаят да се отърват от излишните килограми. В борбата с наднормените килограми лененото масло ще се превърне във ваш варен помощник.

Въпреки че лененото масло е много калорично, както и всички растителни и животински масла, то ще ви помогне да отслабнете.

А това е така, защото лененото масло способства за разграждането на мазнините на вода и глицерин, които впоследствие се изхвърлят от организма по естествен път.

За да ви помогне с отслабването този продукт да се справите с наднорменото тегло, е необходимо да го приемате преди лягане. Именно по време на сън лененото масло спомага за активното разграждане на мазнините.

5. При кожни заболявания

Помага при следните патологии на кожата – акне, обриви, екземи, псориазис или слънчеви изгаряния.

Мастните киселини, влизащи в състава на лененото масло, притежава изразени успокояващи и противовъзпалителни свойства, които спомагат за справянето с горепосочените кожни заболявания.

Освен това мастните киселини на растителното масло способстват за намаляване на секрецията на мастните жлези, като така предотвратява запушване на порите.

6. За профилактика на злокачествени заболявания и на ранно стареене

Веществата лигнини, влизащи в състава на лена, предпазват до известна степен от рак на млечната жлеза, на дебелото черво, на кожата и на простатната жлеза.

Към настоящия момент в Торонто, Канада, се провеждат изследвания, чиято цел е да се установи какъв е истинския принос на лигнините за профилактика на ракови заболявания. А фактът, че тези вещества забавят стареенето, е научно потвърден от няколко години.

За кого лененото масло е противопоказно?

Преди употребата на лен и ленено масло задължително се консултирайте с лекар, ако имате следните заболявания или състояния:

• Жлъчнокаменна болест;
• Панкреатит;
• Хепатит;
• Холецистит;
• Наличие на полипи – особено, ако водят до кръвотечение;
• Атеросклероза;
• Киста и туморни заболявания;

Ленено масло – топ 6 полезни свойства
4.5 (90.37%) 54 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 21, 2015 20:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи