Лятна отпуска без стрес – топ 10 съвета как да я получите

Мария
Написана от Мария юли 29, 2016 03:52

Лятна отпуска без стрес – топ 10 съвета как да я получите

Акценти:

  • Стрес - отпуск
  • Работа - отдих
  • Продуктивност - понижаване

Свързани:

По време на отпуск ние искаме да се отпуснем и да се успокоим, да се откъснем за известно време от проблемите.

Но често предварителната подготовка за пътуването и самото пътешествие отнемат толкова енергия и морални сили, че ни е необходима почивка след почивката. Ще ви подскажем как да прекарате отпуската без стрес.

1. Опитайте да разберете защо отпуската ви причинява стрес

Всичко е удивително просто – отивате на почивка веднъж годишно.

Иска ви се всичко да мине безупречно, и разходвате немалко сили и енергия, като избирате датата на пътуването, хотела, маршрута и новия бански костюм. Пробвайте да разделите отпускът на две, а още по-добре на 3.

Направете маршрутът по-гъвкав – не харесвате хотела, преместете се в друг на следващия ден.

Стресът ще бъде по-малко, ако вие знаете, че във всеки един момент можете да промените обстановката, а ако лошо, то най-вероятно ще трябва да чакате следващата почивка.

2. Почивката трябва да е 10 дни

Кратките отпътувания за 3 дни са чудесни, 7-дневните ваканции са популярни, но 10 е магическото число на отпуската. Имате достатъчно време спокойно да отидете до мястото, на което ще си почивате, възможно дори и с няколко почивки.

Тук се има предвид, ако се ходи някъде далече в чужбина – например Испания, но при положение че гръцкото и българското крайбрежие са ни толкова по-близо няколко часа са достатъчно, за да стигнете до крайната точка.

И трябва да отпътувате за достатъчно дълго време, за да се отърсите напълно от служебните задължения за този срок и напълно да се откъснете от работата.

3. Почивайте с децата, щастието ви гарантирано – и на тях и на вас

Пътешествията с децата са любопитен опит, не се отказвайте от тях само защото няма с кого да оставите децата. Просто ще трябва да отделите повече време за подготовка и планиране по време на пътешествие, за да се храни детето на време и да спи.

4. По-добре пътешествието да го планира някой друг

Хубаво е почивката да си я планираме и организираме сами – да си резервираме хотел, да подберете маршрути. Но ако нямате време за това, по-добре купете туристически пакет.

Тогава всичко, което ще трябва да направите, да си съберете багажа и да се качите на колата, на автобуса или на влака.

Но, както казахме по-горе, морският бряг е близо, в който и град на България да се намираме, и затова повечето хора решават и тръгват за морето, и на място уговарят хотела и останалите въпроси.

5. Автоматизирайте планирането на отдиха

Ще се наложи да вземате множество решения по време на планирането на отпуск. Особено трудно, когато тръгвате на пътуване в компания от няколко души.

За да не държите в главата тонове информация и да прекарвате с часове в чат с приятелите. Най-елементарният начин са таблиците в Гугъл Докс.

6. Не превръщайте отдих в работа от разстояние

Ако работният процес не изисква вашата намеса, престанете маниакално да си проверявате пощата. И не вдигайте, ако ви звънят от работата. Знаейки, че винаги сте на линия, колегите ще ви тревожат и за най-малкото.

7. Вземете си отпуск най-накрая

Да работите без отпуск не е най-доброто решение, като вие няма да станете по-добри в работата. Продуктивността ви стремително ще се понижава…

Лятна отпуска без стрес – топ 10 съвета как да я получите
4.6 (91.55%) 71 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 29, 2016 03:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи