Макробиотика – пътят към стройната фигура без диети

Мария
Написана от Мария декември 25, 2015 08:44

Макробиотика – пътят към стройната фигура без диети

Акценти:

  • Лошо поведение - силен апетит
  • Постоянно изменение - движение
  • Химични компоненти - изменение

Свързани:

Основният постулат на макробиотиката е яж, за да живееш, а не обратното. Тази система на здравословното хранене е разработена от японеца Джордж Осава.

За него тя се превръща в система за самоизцеление. В основата на системата на храненето на Осава стои учението за равновесието на женското и мъжкото начало – енергиите Ин и Ян.

Равновесие на Ин и Ян

Преди 5000 години японските монаси се хранели по специална схема, която наричали „кухня, подобряваща разсъдъка“.

В системата на макробиотиката стояли източните митични учения за равновесието на женското и мъжкото начало – енергия на Ин и Ян.

Монасите били убедени, че именно този начин на хранене осигурява здраве, дълголетие и яснота на ума.

В средата на миналия век един японец, разболявайки се от неизлечима, според лекарите болест, създал собствена система на хранене – макробиотика, вземайки за основа древното учение на монасите.

Джордж Осава не само напълно се излекувал, но и станал учител за много хора. По света съществуват повече от 2000 центъра, в които се прилага методът макробиотика, основаващи се на неговите последователите.

Системата се основава на древните постулати за равновесието между вътрешното и външното. Съответно в храненето е важно да се отчита равновесието между растителната и животинската храна, термично обработената и суровата.

Макробиотика – същност на метода

Природата е най-добрият лекар. Лошото поведение нарушава целия порядък на света, и болестите не са нищо друго, освен наказание за човешките грехове.

Кръвта в човешкия организъм се обновява ежедневно в 1/9 своя част.

А всяка болест тръгва от кръвта. Следователно при правилно лечение организмът е способен да се изцери за 10 дни от всяка болест, съгласно методът макробиотика. Постигането на пълно обновяване на кръвта е възможно само при правилно хранене.

И тогава няма да са необходими нито антибиотици, нито операции, нито постелен режим, твърдят последователите на тази система.

Според теорията за равновесието на Ин и Ян, много заболявания се развиват, заради преобладаването в организма на човека на някоя от 2-те енергии.

За да коригирате това, използвайки макробиотиката, е необходимо да изпълните няколко прости правила.

1. Яжте храни, отгледани и произведени в региона, където живеете, съответстващи на сезона и в количеството, необходимо за поддържане на добра активност;

2. Избягвайте силни Ин и Ян храни, тъй като предизвикват неестествено силен апетит;

3. Не яжте храни, съдържащи химични компоненти, хормони, изкуствени витамини. Не са препоръчителни и генетично-модифицирани храни;

4. Сведете до минимум потреблението на течности;

5. Изключете всички видове пържена храна;

6. Всеки залък трябва да се предъвква внимателно и да се храните не по разписание, а когато изпитвате глад.

Макробиотика – Ин и Ян

Всички елементи на нашата вселена се намират в постоянно изменение и движение.

Принципът на Ин и Ян говори за това, че противоположните сили във всеки предмет или явление, обединявайки се, се допълват един друг, поради тази причина този принцип е известен като обединяващ.

Например, мъжът и жената, макар и да са едно цяло в много отношения, зависят един от друг и могат да съществуват като вид, само съвместно.

Ин – това е енергия и движение, насочено отвътре навън – женското начало. Ян олицетворява енергия и движение в посока към центъра, а също и притискане – мъжкото начало. Силите на Ин и Ян стоят на всички съществуващо в материалния свят.

Макробиотика – пътят към стройната фигура без диети
4.5 (89.38%) 64 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 25, 2015 08:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи