Марихуаната забавя мозъчната деградация и овладява прогресията на деменцията

Мария
Написана от Мария ноември 1, 2014 02:29

Марихуаната забавя мозъчната деградация и овладява прогресията на деменцията

Акценти:

  • Осигуряват ли канабиноидите енергия?
  • Предотвратява ли редовната употреба на медицинска марихуана преждевременно стареене на мозъка?
  • Възстановяват ли канабиноидите нормалните клетъчни функции?
  • Защо в последно време се определят като медицинска суперхрана?

Свързани:

Новите научни изследвания продължават да разкриват уникалните свойства на канабиноидите за предпазване на мозъчните функции, които от своя страна спомагат за предотвратяване на процеса на стареене и дори противодействат на увреждащото въздействие на болестта на Алцхаймер и други форми на деменция и когнитивни аномалии.

Човешкият мозък се състои от обширна мрежа от рецептори, модулиращи функцията на нервната система, само когато са активирани от съответните канабиноидни съединения, много от които се откриват в изобилие в растението марихуана.

Едно от най-новите научни открития, отнасящо се до канабиноидите, е свързано със способността им да действат като антиоксиданти в мозъка.

Немски учени установиха, че ендоканабиноидната система е в състояние не само да прочисти увредените мозъчни неврони, но и да предизвиква растежа на нови такива – концепция, която противоречи на дългогодишното конвенционално мислене за това как работи мозъка.

Това се потвърждава и от най-новите научни изследвания, публикувани в авторитетното американско списание „Neurology“, които установяват, че веднага след настъпването на инсулта, мястото на мъртвите неврони се заменя от нови стволови клетки, които с помощта на невротрансмитерите се специализират в неврони.

Канабиноидите действат укрепващо на митохондриите в мозъка, които осигуряват енергия и поддържат правилното функциониране на невроните.

Публикувани в списанието „Philosophical Transactions of the Royal Society B“, тези открития дават нова представа за това как естествените канабиноиди в марихуаната притежават способността буквално да потушават възпалителни процеси в мозъка, които са причина за конгнитивен упадък, невронна недостатъчност и мозъчна недостатъчност.

Чрез подсигуряването на мозъчните рецептори, модулиращи нервната система, с канабиноиди, пациентите могат да бъдат в състояние да преодолеят мозъчни заболявания като болестта на Алцхаймер, на Паркинсон, на Хънтингтън, а да не споменаваме и преждевременното стареене на мозъка и за всички клинични състояния, за които съвременната наука не успя да намери ефективни решения.

Професор по неврология, имунология и генетика от Охайския щатски университет, който е подпомогнал изследването, съобщава, че се е опитвал 25 години да намери лекарство, което да намали мозъчното възпаление и да възстанови когнитивната функция при плъхове.

А канабиноидите са първият и единствен клас лекарства, които някога са били ефективни.

Професорът също така смята, че възприемането на марихуаната като целебно средство се променя и в бъдеще хората няма да са толкова предпазливи по отношение на използването ѝ.

Канабиноидите в марихуаната спомагат за възстановяването на нормалните клетъчни функции в организма.

Изследователите откриха за първи път съществуването на канабиноидните рецепторни системи в мозъка на плъх през 1988г.

И те постепенно установиха начина на нейното функциониране и как канабиноидите могат да спомогнат за предотвратяване за предотвратяване и дори за предизвикване на обратно развитие на всички видове хронични заболявания, които са резултат от липсата на тези важни съединения.

Днес научните изследвания върху марихуаната са по-мащабни от всякога и това пренебрегвано, поради социалната стигма, растение най-накрая получи дължимото признание от научните среди като медицинска „суперхрана“.

Канабиноидите в марихуаната имитират регулаторната система на клетъчната физиология

Марихуаната забавя мозъчната деградация и овладява прогресията на деменцията
4.5 (89.63%) 54 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 1, 2014 02:29
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Zhivko Marinov декември 11, 02:55

    За пореден път се уверявам, че нещо което е полезно за здравето не се продава легално на пазара за да може фармацефтиката да продава отровата си на пазара.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи