„Мъжът ми коренно се промени след раждането на детето“ – топ 5 причини

Мария
Написана от Мария април 28, 2016 17:08

„Мъжът ми коренно се промени след раждането на детето“ – топ 5 причини

Акценти:

  • Раждане - болезнено
  • Възможност - майчинство
  • Следродилна депресия - раздразнителност

Свързани:

Според статистиката около 50% от двойките след появата в семейството на бебе се сблъскат с кризата във взаимоотношенията. Разбира се, понякога се случва и обратно – детето укрепва семейната лодка.

Но защо толкова често звучи оплакването „Сякаш са ми сменили мъжа…“.
Ето защо можете да прочетете във форумите за младите майки – „Мъжът ми започва рядко да се прибира у дома, изобщо не ми обръща, само упреци и нападки. Казах му, че си тръгвам, той започна да ме умолява да се върна.

Върнах се за няколко дни всичко беше добре, а след това непоносимо, постоянни унижения и оскърбления. И въпреки това казва, че ме обича и не желае да ме загуби. Не знам какво да правя…“;

„След раждането на детето сякаш ми смениха мъжа, постоянно ми намира кусури, не поглежда детето , спря да работи и, най-страшното е, че се пропи.

А до раждането на дъщеря ми всичко беше нормално“; „По време на бременността всичко вървеше по мед и масло, той работеше, аз учех, бях студентка, но след като родих разногласията започнаха.

Първо той забрави за рождения ми ден, след това в разговорите стана груб, от мен иска само секс, приготвени храна и почистено жилище.“

Причина първа

Напълно е възможно да са сменили не вашия мъж, а именно вас. По време на бременността и след раждането при жените се променя хормоналния фон, и то глобално.

Приблизително при 15% млади майки се развива следродилна депресия – раздразнителност, липса на интерес към живот, страх, усещане за собствена несъстоятелност, хронична умора и т.н.

Трябва да мине време хормоналните бури във вашия организъм да поутихнат, и само тогава адекватно ще можете да оцените случващото се, включително и поведението на собствения си съпруг. Ако пък депресията е налице, тогава се обърнете към специалист.

Причина втора

Бащинският обикновено се събужда по-късно, отколкото майчинският. Носили сте детето 9 месеца под сърцето, минавали сте изследвания, вслушвали сте се във всяко движение на детето, понесли сте контракциите, раждането. Имали сте цели 9 месеца на разположение, за да се почувствате майка.

Но вашият мъж не е минал през всичко това, дори и добросъвестно ви е подкрепял през цялата бременност, посещавал е с вас ултразвуково изследване и курсове за бъдещи родители.

Причина трета

Някои мъже се боят от кърмачета, и изобщо не знаят как да се отнасят с тези фини същества.

Възложете на мъжа кръг от лесни, но задължителни действия по грижа за детето – пускайте го да се разхожда с него в парка, да го люлее преди сън, да го къпе, да го забавлява с дрънкулки – първоначално заедно с вас.

Причина четвърта

Мъжът се чувства пренебрегнат от вашето внимание, или по просто казано – ви ревнува от детето. Можем да обвиняваме съвременните мъже в инфантилизъм, а можете да се замислите, дали не сте потопили толкова в майчинството, че сте престанали да се интересувате от всичко друго освен от детето.

Причина пета

Някои мъже болезнено възприемат това как тяхната спътница в живота се променя след раждането.
Не се срамувайте да молите мъжа ви да ви помага в домакинството и да се грижи за детето. Ако това е невъзможно, то тогава помислете дали имате възможност да си наемете детегледачка.

„Мъжът ми коренно се промени след раждането на детето“ – топ 5 причини
4.5 (90.91%) 22 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 28, 2016 17:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи