Митове и факти за мъжкото сексуалното дълголетие

Мария
Написана от Мария юли 6, 2015 17:23

Митове и факти за мъжкото сексуалното дълголетие

Акценти:

 • Сексуална активност - стимулиране
 • Активна житейска позиция - полова мощ
 • Размер на полов член - импотентност

Свързани:

Сексуалните резерви на мъжкия организъм винаги са предизвиквали много въпроси и то не само от страна на мъжете, но и от на жените.
Отговорите на този въпрос обикновено са свързани с много легенди. Някои от тях са истина, други измислица.

И мъжете е необходимо да са наясно, че реалните данни и правилното отношение към собствения организъм са от помощ по въпроса за удължаване на мъжкото дълголетие, същевременно преразказаната информация е много вероятно да навреди на много от представителите на силния пол и дори да ги доближи до полова немощ.

А доколкото половият акт е единственият физиологически процес, в който участват двама души, то и за една любяща жена няма да ѝ е излишно да знае какво е възможно да повлияе върху понижаването на мъжката потентност и какво не представлява опасност въпреки упоритите слухове.

Мит №1

След 40-годишна възраст на трудохолиците ги грози полова немощ

Това заблуждение често безпокои мъжете, които работят толкова много, че почти се самозабравят.

Бързаме да успокоим – силният пол няма от какво да се безпокои в тази насока, а точно обратното – активната житейска позиция на трудохолиците се отразява благоприятно на техния мъжки потенциал, а високият социален статус на самодостатъчния мъж дори удължава сексуалното дълголетие и оказва положително влияние върху качеството на секса.

Обратната страна на медала – загубата на работа и неувереността в утрешния ден могат да станат причина не само за главоболие на мъжа, но и да се стигне до понижаване на ерекцията.

Мит №2

Сексуалното дълголетие зависи от размера на половия орган

По никакъв начин. Сексуалната активност на мъжете на първо място зависи от функцията на ендокринната система. И не е установена никаква връзка между размерите на половия орган и функцията на хормоните.

Има и още един аспект – ако мъжът е уверен в своите сили, няма никакви комплекси относно размерите и се стреми да достави удоволствие на партньорката си, то шансовете да претърпи сексуално фиаско, са сведени до минимум.

Мит №3

В зряла възраст мъжът е необходимо по-често да сменя партньорката си – това стимулира сексуалната му активност.

Най-често ситуацията е противоположна, тъй като смяната на партньорката – това е стрес, обусловен от това, че мъжът подсъзнателно се страхува да не се провали що се отнася до постигането на ерекция.

Освен това представителите на силния пол привикват към определен модел на сексуални отношения и каквито и да било промени на първо време биха могли да доведат до някакъв провал.

И още – болшинството от жените не получават пълно удовлетворение от първия си интимен контакт, а незадоволената сексуална сексуално жена – не е най-добрият начин за повишаване на мъжкото самочувствие.

Мит №4

Свързват мъжкият климактериум с половата немощ

Всъщност импотентността може да се случи и на 20 години, същевременно много мъже и след 60 години са способни да водят пълноценен полов живот.

Доброто мъжко здраве в повечето случаи зависи от начина на живот, здравословното състояние, степента на износване на организма, а не от възрастта, която е обозначена в личната карта.

Обикновено, ако всички органите и системи на организма са в добро състояние, то и половата функционира много добре.

Мит №5

Проблемите с импотентността са свързани единствено с размера на половия член

Това не е така, тъй като човешкият организъм е система и поради това хормоналните нарушения и тези на кръвообращението могат да станат причина за еректилна дисфункция.

Митове и факти за мъжкото сексуалното дълголетие
4.6 (91.33%) 30 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 6, 2015 17:23
Напиши коментар

2 коментара

 1. Милен Стоянов юли 9, 16:23

  Статията е ограничена и непълна. Липсват и данни от проучвания по въпроса. Уверен съм от опит, че здрав мъж може да има /прави/ секс и след 70 год. възраст ?!
  Много е важно да се ръководи от правилото : Никога не запачвай да спираш И НИКОГА НЕ СПИРАЙ ДА ЗАПОЧВАШ !!!
  Мисля, че всичко е много ИНДИВИДУАЛНО !!!

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи