Мравки у дома – как да се избавите от тях без да използвате битова химия

Мария
Написана от Мария май 26, 2015 09:55

Мравки у дома – как да се избавите от тях без да използвате битова химия

С покачването на температурите мравките в жилищните помещения могат да се превърнат в голям проблем.

И ако във вашият дом вече са се появили във вашия дом, как можете да прекратите нашествието на малката армия? Решение съществува!

Можете да се избавите от неканените гости с подръчни средства, без да използвате битова химия?

От 12 хиляди вида мравки, живеещи по света, само няколко могат да проникнат в нашите жилища в търсене някакви вкусни хранителни остатъци. Мравките са много полезни насекоми и за хора, и за природата – те изяждат личинките на бълхите, на паяци, на дървеници, на молци.

Затова не трябва мравките да бъдат напълно унищожавани, а е необходимо тяхната популация да бъде контролирана и да не се позволява на тези полезни насекоми да достигат до хранителните продукти, които се съхраняват в нашите домове.

По-добре е да удържате мравките с ефективни натурални методи, без да използвате битова химия.

Наблюдавайте за мравки-разузнавачи. Единични мравки у вас в кухнята са предупреждение. Те проверяват дали вашата кухня е годна за инвазия. Тяхната работа е да се върнат в мравуняка и да известят останалите мравки, че вашата кухня е потенциална цел за интервенция.

В такъв случай в кухнята ви спешно трябва да въведена ред и да бъде почистена, скрийте и опаковайте всички леснодостъпни хранителни продукти, премахнете всички източници на лепкави, сладки, мазни и животински хранителни продукти. На първо място е необходимо да направите следното:

• Не оставяйте в кухнята мръсни кухненски съдове – чинии, купи, лъжици, вилици, чаши и пр. Мийте и почиствайте посудата веднага или я слагайте в миялната машина, която е необходимо да бъде затворена плътно.

Забършете всички повърхности в кухнята с парцал накиснат в оцет, който притежава неприятна за мравките миризма. Премахнете всички източници на отпадъци и затваряйте плътно коша за боклук.

• Измитайте и минавайте с прахосмукачката пода на кухнята ежедневно.

• Изплакнете всички кутии, контейнери или бутилки по които има каквито и да е мазни остатъци. Бурканът с мед може да бъде сложен в купа пълна с вода.

• Всяко късче храна скривайте в труднодостъпно за мравките място, например в добре затворена кутия или в плътно завързан пакет. Направете всички тези безпощадни процедури в рамките на 3-7 дни.

Ако мравките не намерят къде да се установят, те ще отидат на някое друго място. Тези насекоми проникват в жилищните помещения по следите, които са оставени от мравките-разузнавачи, които са открили храна.

• Премахнете ароматизиращите средства – абразивни прахове, дезодоранти и други подобни средства, които е възможно да привлекат първоначално вниманието на мравките.

Затворете всички възможни входове – заедно с генералното почистване, постарайте се да намерите възможните места, от където мравките биха могли да проникнат във вашия дом.

Потърсете мравки-разузнавачи, погледнете как те са взели и излезли. Те проникват най-често през дупки в пода, в стените, от заварките около тръбите, от вентилационните отвори.

Запушете всички пукнатини или дупки със силикон, шпакловка, лепило или мазилка. Необходимо е да се потърси пътя на мравките и да се опитаме да разберем от къде идват те.

Временно ще ви помогне намазването на евентуалния отвор, от който са проникнали мравките с технически вазелин, докато не запушите всички дупки с по-ефективни средства, които бяха посочени по-горе.

Мравки у дома – как да се избавите от тях без да използвате битова химия
4.5 (89.36%) 47 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 26, 2015 09:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи