На каква възраст настъпва пикът на мъжката и женската сексуалност

Мария
Написана от Мария юли 24, 2015 02:33

На каква възраст настъпва пикът на мъжката и женската сексуалност

Акценти:

  • Сексуалност - пик
  • Женска фигура - въздействие
  • Период на овулация - очертани мускули

Свързани:

Както показва новото изследване на американски учени, удовлетвореността от собствения полов живот зависи при мъжа и жената от тяхната възраст. Нежният пол достига пикът своята сексуалност към 28-та си година, а силният към 33-тата.

Макар и разцветът на сексуалността да се преживява от повечето жени към 28-та им година, най-интензивен техният полов живот става към 25-тата година. Обикновено съвременните жени загубват девствеността си към 17-18-годишна възраст.

Що се отнася до представителите на силния пол, своят първи сексуален опит те получават към 18-тата си година, а на най-голямо количество секс се наслаждават към 29-тата си година.

Общо в проучването взели участие 2381 души, 40% от които били на не повече от 28 години и те признали, че техният сексуален живот е започнал да им носи истинско удоволствие едва неотдавна. По-опитните мъже и жени на 50-60 години отбелязали, че най-сексуалната възраст е около 46 години.

Резултатите от това проучване противоречат на данните от предходни такива, според които мъжете достигат пикът на своята сексуалност на 18 години, а жените на 30.

Освен това, изследователите отбелязват, че в наши дни момчетата и момичетата загубват девствеността си в по-ранна възраст от техните майки и баби и съответно бащи и дядовци.

В тази връзка следва да се отбележи, че мъжете виждат жените като най-привлекателни през зимата.

Американски учени успяха да докажат, че силния пол много повече цени женската красота именно през студеното време от годината.

Изследователи от Харвардския университет провели доста продължителен експеримент – в продължение на година те проучвали поведението на 114 мъже-доброволци. На всеки участник дали снимка, на която била фотографирана жена.

Всички мъже , взели участие в експеримента трябвало да разглеждат тези снимки само когато настъпвал всеки от годишните сезони. Участниците правели оценка на сексуалността на жените и определяли своите усещания.

Според учените лицата на дамите, изобразените на снимката, в продължение на целия експеримент оказвали върху тях еднакво влияние – красивите, така и оставали, а първоначално неотличаващи се своята привлекателност дами, така и не се харесвали на мъжете, участващи в експеримента.

Но фигурата на жените-доброволки въздействала по съвсем различен начин.

С настъпването на студа всеки участник отбелязвали, че тялото на жената на снимката започвало да му изглежда по-сексуално привлекателно. Особено красиви женските фигури ставали, според мъжете през зимния период – декември, януари и февруари.

Точно по същия начин учените изследвали и жените. Оказало се, че нежният пол по това на практика не се отличава от силния – при жените най-бурна реакция на мъжките теласе проявила непосредствено в пика на студовете.

Според учените обяснението на този феномен е достатъчно просто – през зимния период човек особено силно се нуждае от топлина и нежност и второ, в организма му се наблюдават пикови нива на хормоните.

Ето защо най-студеният сезон от годината може смело да се смята за идеалното време за начало на бурен любовен романс.

Също така мъжете мачовци имат особена миризма. А жените в период на овулация са способни да почувстват миризмата на тестостерон, който в особено големи количества се отделя от мачовците.

Учените, провели изследване, резултатите от което показват, че на жените в период на овулация ги привличат силните мъже с добре очертани мускули.

На каква възраст настъпва пикът на мъжката и женската сексуалност
4.5 (89.63%) 54 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 24, 2015 02:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи