На кои жени им върви най-много в любовта

Мария
Написана от Мария декември 17, 2015 22:36

На кои жени им върви най-много в любовта

Акценти:

  • Предани жени - трудна съдба
  • Взаимоотношения - родители
  • Семейства - нездрави

Свързани:

Красиви? Не, външността няма голямо значение – по-важни са психологическите особености на личността и емоционалната зрялост. Кои са качествата, които осигуряват на една жена трайни любовни взаимоотношения.

Ще ѝ провърви в любовта, ако:

• Приема се в своята цялост, дори и да желае да промени нещо в себе си. В основата на нейните отношения стои любовта и уважението, постоянно се грижи за тях и по този начин ги поддържа живи. Просто цени себе си, а не търси отношения за поддържане на самоуважението си.

• Възприема другите такива каквито са, не се опитва да ги променя и да ги приспособи към собствените си потребности.
• Не се отрича от собственото си отношение към всички аспекти на живота, включително и сексуалният, не потиска нито отрицателните, нито положителните емоции.
• Развива се и преодолява границите, които сама си е поставяла в миналото – своята личност, външността си, своите вярвания и ценности, своите интереси и постижения.
• Самооценката ѝ е достатъчно висока, така че да получава удоволствие от това, че е сред мъже, които са добри такива, каквито са всъщност. Не ѝ се налага да бъде нужна на някого, за да се чувства достоен човек.
• Позволява си да е открита и доверчива с някои хора. Не се бои, че хората я познават достатъчно добре, но не позволява да бъде експлоатирана от хора, които не са заинтересовани от нейното благосъстояние.
• Формулира въпросите за себе си по следния начин – „Колко са добри за мен тези отношения? Способстват ли те за моето личностно израстване? Позволяват ли ми да бъда с този, с който мога да бъда?“

• Ако пък една връзка я кара да се чувства неприятно и още повече – разрушава нейната личност, то може да каже, че просто ще си тръгне и няма да изпадне в отчаяние от това, тъй като има кръг от приятели, които винаги са готови да я подкрепят, има здрави, задълбочени житейски интереси, които като съвкупност ѝ позволяват да преживее кризата.

• Умее да защитава себе си, здравето и благополучието си. Не я влече напрегнатата борба в отношенията, драмата, хаосът;
• Знае, че устойчивите, развиващите и пълноценни отношения има между партньорите, които имат сходни ценности, интереси и цели. Всеки от партньорите притежава способност за постигане на интимност. Тя е наясно, че е достойна за всичко хубаво, което може да ѝ предложи животът.

На нея не и върви в любовта. Защо?

Защо така хронично не им върви с партньорите на добрите, внимателни и предани жени? Самите те не са виновни. И дори обстоятелствата около срещата им с партньора. По-важно е какво детство са имали, какви са били взаимоотношенията с родителите им.

Ето какво обикновено отличава тези жени, които не им върви в любовта:

• Най-често произхождат от дисфункционални /нездрави семейства/. Например майката или бащата може да са били пияници.
• На тях изобщо не им е обръщано внимание и те започват да запълват неудовлетворения си живот със засилена грижа за някого, особено за мъж с трудна съдба, за такъв, който силно се нуждае от помощ, от опека. Обвързвайки се с такъв мъж, вместо в негов достоен партньор те се превръщат в негова детегледачка или майка. Тяхното призвание е да спасяват.

На кои жени им върви най-много в любовта
4.5 (89.25%) 80 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 17, 2015 22:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи