На море с малко дете – съвети за майки и татковци

Мария
Написана от Мария юли 28, 2016 18:36

На море с малко дете – съвети за майки и татковци

Акценти:

  • Безопасност - натоварване
  • Преохлаждане - проследяване
  • Правила - съблюдаване

Свързани:

За да премине почивката с детето наистина невероятно и без неприятни приключения, е необходимо да се погрижим от по-рано за доста неща.

Когато се готвите за море, направете следното:

Първо доколкото децата трудно се аклиматизират, лекарите съветват почивката да се планира за минимум 2-3 седмици.

След това трябва да направите следното – съберете аптечка, в нея освен лекарства, които постоянно приема вашето дете, задължително трябва да има и антихистамин – налага се при ухапване от насекоми и хранителна алергия към нови храни, препарати за сваляне на температура на основата на парацетамол и/или ибупрофен, крем или спрей против изгаряния, мехлем срещу синини и наранявания, антисептик за обработка на рани, суспензии за рехидратация – в случай на отравяне или на ротавирус, таблетки или сиропи за стомах, средства срещу запек и диария, лепенки и памук и бинт.

В случай на внезапна настинка или грип вземете със себе си противовирусно средство на основата на интерферон, което е подходящо за много малки деца, а също и за бременни и кърмещи жени.

Сложете в чантата безопасно за деца средство за загар с максимален защитен фактор, 1 или 2 широкополи шапки, слънчеви очила и колкото се може по-светли тениски с къс и с дълъг ръкав – те ще защитят раменете и гърба на детето от слънцето.

Вземете със себе си спасителен пояс и раменки, тъй като на морето струват повече, и голяма мека хавлия, в която ще завивате детето след къпане.

Надпишете всички дрехи на детето. На специална табелка посочете неговото име и телефонът ви – тази информация много помага, ако детето се загуби. Много майки правят специална гривна с името на детето.

Слънчевите бани са много полезни за децата. Но само ако не се прекалява с тях, особено през първите дни на почивката.

Най-благоприятните часове за престой на слънце са от 7 до 11 сутринта и след 16 часа вечер, като се има предвид, че до 9 часа е сравнително хладно.

Но дори и през това време детето задължително трябва да е с шапка, и на всеки 20-30 минути е най-добре да се крие под чадъра или да се намира под сянката на дърветата.

Не позволявайте на детето да си сваля шапката, дори и когато е във водата. Слабост, главоболие, гадене, повръщане, втрисане, повишение на температурата могат да бъдат симптоми на слънчев или топлинен удар.

Ако детето се почувства зле, занесете го на сянка, в случай на повръщане. Дайте му студена вода – трябва да я пие на малки глътки. След това възможно по-скоро се върнете в хотела и извикайте лекар.

Морето се развълнува изведнъж…

Основното правило за безопасност е при никакви обстоятелства да не оставяте детето без надзор. Но за да е наистина добра почивката на море, е необходимо да се съблюдават и други правила:

• Никога не вкарвайте насила детето в морето, особено в първия ден. Трябва му време, за да свикне, да се огледа и да поиска само да влезе във водата;

• Преди къпане поне 30 минути детето трябва да е било на сянка. Първото къпане не трябва да превишава 2-3 минути, следващите максимум 10 минути – такова натоварване е равносилно на 1 час във водата за възрастен.

• Следете детето да не се преохлади. Колкото по-голямо е детето, толкова по-лесно понася прохладната вода. Докато 2-годишното може бързо да замръзне, дори и на 25-градусова вода, когато на родителите им се струва, че е като парено мляко.

На море с малко дете – съвети за майки и татковци
4.5 (90%) 66 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 28, 2016 18:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи