Най-добрите рецепти за картофи на скара

Калина
Написана от Калина юни 20, 2015 11:29

Най-добрите рецепти за картофи на скара

Акценти:

  • Защо печените картофи са здравословни?
  • Какви рецепти с печени картофи можем да си приготвим?
  • Какво ястие с печени картофи да сготвим?

Свързани:

loading...

Скарата е предпочитано средство за приготвяне на вкусна храна и придава на ястията прекрасни аромати. Опитайте някои от тези вкусни и здравословни рецепти за картофи на скара.

Картофи на скара

Освен че са по–вкусни и хрупкави, картофите на скара се приготвят изключително лесно, всичко, от което ви е необходимо са няколко червеникавокафяви картофа, зехтин, сол и черен пипер. За да приготвите картофи в микровълнова са ви необходими около 5 минути, нарежете ги и добавете зехтин към тях. Оставете ги на скарата за 20 минути. Опитайте някои от тези вкусни и здравословни рецепти за картофи на скара.

Печени картофи

Изпробвайте рецептата за печени картофи в разтопено сирене.Нарежете картофите и добавете мазнина за готвене. Ястието се покрива с резени сирене „Чедър“. Поръсете сиренето с брашно, сол и черен пипер и залейте картофите с чаша обезмаслено мляко. Оставете блюдото в пещ, предварително нагрята до 350 градуса. За да получите хрупкаво сирене и картофи са ви необходими около 45 минути.

Печени картофи на скара

Започнете с 4 големи картофа за печене. Сварете ги във вода за 10 минути. Добавете към картофите смес от зехтин, черен пипер, чесън на прах, сол и розмарин. Оставете ги в продължение на 20 минути на скара. Добавете повече зехтин, преди да ги сервирате.

Картофи с чесън на скара

Вземете средни картофи за печене, нарежете ги и използвайте алуминиево фолио за фурна. Поставете нарязан на филийки лук и масло върху картофените резенчета и гарнирайте с млян чесън, сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Вземете друг лист алуминиево фолио, и покрийте съставките, оставете фурната на силен огън в продължение на 20 минути. Махнете фолиото и поръсете картофите с настърган чедър, оставете да поври още малко, докато сиренето се разтопи.

Печени картофи с италиански подправки

Вземете голямо парче алуминиево фолио и една супена лъжица масло. Поръсете чесън на прах, черен пипер, сол и италиански подправки върху него. Добавете не много големи картофи върху фолиото и покрийте добре картофите с фолио. Необходим е един час преди картофите да омекнат, след това ги оставете да абсорбират аромата на маслото и подправките.

Картофи със сирене и бекон

Вземете алуминиево фолио и поставете два резена бекон върху него. Добавете картофи към бекона и натрошете отгоре сирене. Поръсете със сол и черен пипер и плътно поставете алуминиевото фолио. След 30 минути на скара при висока температура, ще постигнете по-богат вкус, благодарение на сиренето. Можете да добавите заквасена сметана и масло върху него за допълнителен вкус.

Картофен чипс

Нарязваме картофите на тънки кръгчета и добавяме зехтин и сол. Поставете кръгчетата в тиган и оставете всяка страна да се изпече за 5 минути.

Картофи на барбекю

Измийте картофите, увийте ги в алуминиево фолио и ги поставете на скарата. Извадете ги след един час и поставете парчетата в купа. Добавете заквасена сметана, масло, сирене и бекон.

Печени картофи с билки

Покрийте позлатените картофи с бекон и оваляйте в смес от градински чай, чесън, магданоз, черен пипер, червен пипер, захар и сол. След като всеки картоф е покрит ги поставете на скара, при 250 градуса в продължение на час, като ги обръщате от време на време.

Калина
Написана от Калина юни 20, 2015 11:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

loading...
loading...
loading...
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи