Намалява ли желанието за секс с напредването на възрастта

Мария
Написана от Мария ноември 15, 2015 20:38

Намалява ли желанието за секс с напредването на възрастта

Акценти:

  • Либидо - желание
  • Активност - сексуален живот
  • Интимни контакти - интензитет

Свързани:

Сексът винаги е бил нещо, което сякаш е обхващало най-вече по-младите от нас и е вълнувало хората на по-ниска възраст, но последни проучвания доказват, че нещата съвсем не са такива.

Въпреки че много хора смятат, очевидно абсолютно погрешно, че с възрастта желанието за секс умира все повече и повече, този разпространен мит се оказва именно… мит.

Напълно нормално е да се очаква, че напредването на времето си казва думата и интересите и целите на хората коренно се изменят от тези, които са имали преди известни години.

И да, това е така – нещо в хода на абсолютно всеки нормален живот, което няма как да се отрече.

Хората започват да се интересуват от изграждането на кариера, самото семейство, отношенията в него, децата, оставянето на нещо след себе си – нормалният типичен живот.

И разбира се, времето, отделено за секс бива лека полека заменяно с други подобни дейности и занимания.
Особено що се отнася до представителките на нежния пол.

Сякаш колкото повече потъват те във всичките задължения, които животът им поднася и трябва да свършат, толкова по-малко те се интересуват от интимността, сексуалните си контакти и т.н.

И сексът започва да присъства все по-рядко и по-рядко в ежедневието им, в седмицата им и дори в месеца им.

Което веднага ни кара да предполагаме, че и при всички тези неща, които има да се вършат, на жената хич не й е до секс, че е с ниско либидо, че не може да отдели време и че не й се занимава с това, ама въобще.

Абсолютно невярно, неточно и погрешно твърдение, се оказва всичко това обаче.

Каква тогава е истинската причина зад по-малкото сексуални контакти?

Както вече казахме, либидото на повечето жени не само, че не намалява с възрастта, ами и според някои проведени изследвания, всъщност се увеличава.

В тези изследвания участват около 27 000 жени, и то на възраст от 50 до 79 години.

Както учените предполагат, честотата на сексуалните им контакти чувствително е намаляла с възрастта, но след като отговорите са анализирани се оказва, че това е така, най-вече, поради липсата на подходящ партньор, а не поради намаленото им желание за такъв сексуален контакт.

Напротив, според изследванията, 57 % от жените, взели участие в проучването са посочили, че не са доволни от сексуалния живот, който водят в момента и всъщност искат да повишат честотата му, докато едва 8 % са заявили, че не им се прави особено секс, а останалите 35 % са били абсолютно доволни и щастливи от сексуалната си активност в момента.

Тези статистики се оказват изключително изненадващи за много от учените, които са смятали, че пониженото либидо е главната причина жените да не са толкова сексуално активни след навършването на определена възраст.

Това обаче съвсем не е така, както казахме.

И трябва ли жената да използва това желание и либидото си, докато още може или не?

Съществуват много и различни коментари, що се отнася до секса при по-възрастните дами. Поради многото заболявания, които организмът на жената най-вероятно е развил в живота си, сексът може да се окаже дори опасен за една не в първа младост жена.

Преди да увеличат активността на сексуалния си живот, колкото и хубаво да е това, е най-добре да се консултират с лекар, с който да обсъдят самото здравословно състояние на тях самите и на партньорите им, тъй като повечето секс може да се окаже противопоказен за доброто им здраве.

Защото желанието може да не остарява, но за жалост физическото ни тяло е това, което остарява.

Намалява ли желанието за секс с напредването на възрастта
4.5 (89.6%) 75 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 15, 2015 20:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи