Диетичните напитки с аспартам – причина за преждевременната смъртност при жените

Калина
Написана от Калина юли 30, 2014 09:19

Диетичните напитки с аспартам – причина за преждевременната смъртност при жените

Акценти:

  • Вредата от напитки с аспартам
  • Какво могат да ни причинят?
  • Как да ги избягваме?

Свързани:

Мащабно проучване, проведено през последните десетина години показва връзка между редовната консумация на диетични газирани напитки и преждевременната смъртност при жените. Проучването показва, че смъртността се повишава с приблизително 50%, а опасността от инфаркт – със стряскащите 30%! За основен виновник се считат тези диетични напитки, които съдържат аспартам.

Аспартам рисковеПроучването се счита за едно от най-мащабните от този сорт до сега. Приблизителното число на взелите участие е около 60 000, а резултатите са обявени официално пред Американската колегия по кардиология. Това е първото толкова сериозно проучване до сега, обръщащо внимание на токсичното въздействие на аспартама върху човешкото тяло.

Учени от университета в Айова достигнали до извода, че жените след менопауза, които не консумират диетични напитки съдържащи аспартам са с 50% по-малко застрашени от фатални кардиологични състояния в сравнение с онези, които изпиват по една или две такива напитки на ежедневна база.

Средната възраст на дамите взели участие в проучването била 62,8 години и всички те били без досегашни данни за сърдечно съдови проблеми. В заключение доктор Анкур Виас от университета в Айова е категоричен: “Нашето проучване показва зависимост между смъртността и прекомерната консумация на диетични напитки”.

Въпреки своята сериозност, въпросното проучване отнася и не малко критика. Според мнозина това проучване не представя точни данни, защото в редица случаи дамите, които пият този тип напитки, водят и нездравословен начин на живот, не рядко съпроводен с тютюнопушене и наднормено тегло. Кой е прав и кой не – трудно е да се прецени.

Аспартамът е невротоксин.

Аспартамът е вид подсладител. Той се произвежда в лабораторни условия. Резултат е от ферментацията на специфични генномодифицирани бактерии и просто казано произлиза от изпражненията на тези бактерии.

Поет чрез различни видове диетични напитки, аспартамът попада в тялото, където се разпада на различни вещества като например метанол и формалдехид. По време на храносмилателните процеси последният се окислява, превръщайки се в така наречената “мравчена киселина”, която от своя страна има доказано токсичен ефект при тестове с животни. Какво да кажем обаче за метанола, който е дори още по-опасен?

Доктор Удроу Монте, пенсиониран учен от щатския университет в Аризона, обяснява, че метанолът, включително и този, който поемаме чрез напитки съдържащи аспартам, може да се окаже един от причинителите на редица опасни заболявания като аутизъм, рак, множествена склероза и много други заболявания.

Пиене на аспартамКакто вече споменахме по-рано, едно от веществата, които се получават при разпадането на аспартама, е метанол. Според доктор Монте метанолът е особено опасен за хората, много повече, отколкото е за други бозайници. Той бързо се трансформира до формалдехид и се абсорбира от храносмилателната система. Според доктор Монте формалдехидът е не по-малко канцерогенен от вещества като азбест и плутоний.

Според учения модерният начин на живот и хранене са станали причина за поемането на големи количества аспартам, а чрез него и на метанол, като именно това е причината за нарастването на така наречените болести на съвременната цивилизация.

Освен чрез консумацията на аспартам, както и чрез консумирането на някои консервирани плодове, зеленчуци и сокове, друг опасен източник на метанол е цигареният дим. Последният е считан за един от основните виновници за редица заболявания като атеросклероза, множествена склероза, Алцхаймер, ревматоиден артрит и редица други заболявания.

Според учения, консумацията на напитки, които съдържат аспартам, значително допринася за риска от заболявания като рак на гърдата и множествена склероза и това е очевидно във всички страни, където е позволено да се продават на пазара храни и напитки съдържащи аспартам.

Аспартамът често се свързва с редица неврологични проблеми, въпреки многобройните уверения, че всъщност изобщо не е опасен. Все пак нека не забравяме, че и редица други вещества, като живакът например, често се наричат “безопасни”.

Не малко на брой проучвания са открили връзка между консумацията на аспартам от диетични напитки и проблеми като замъглено зрение, неврологични проблеми и други. В редица случаи на мигренозни състояния, безпричинно главоболие, безсъние, световъртеж, депресия и дори загуба на паметта е доказана връзка с консумацията на напитки съдържащи аспартам.

Тези плашещи данни показват колко е голяма нуждата да се проведат допълнителни многобройни проучвания с акцент върху консумацията на аспартам с диетичните напитки. Най-фрапиращото от всичко е, че въпросните диетични напитки не само не подпомагат отслабването, но тъкмо обратното – в редица случаи се свързват по-скоро със затлъстяването и акумулирането на наднормено тегло.

Диетичните напитки с аспартам – причина за преждевременната смъртност при жените
4.4 (88.39%) 31 глас[а]

Калина
Написана от Калина юли 30, 2014 09:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи