Най-честите причини за болки във венците

Мария
Написана от Мария юли 17, 2015 00:32

Най-честите причини за болки във венците

Акценти:

  • Гингивит - налеп
  • Бременни жени - възпаление на венците
  • Антисептично средство

Свързани:

Повечето хора от време на време изпитват болезнени усещания във венците. Може да се каже, че това е много често явление. На пръв поглед изглежда, че болката се появява неочаквано като реакция на някакъв външен дразнител и бързо преминава.

Но понякога дърпащите и пронизващите усещания за дълго време отравят живота на човека. Човек привиква към болката и поради това отлага посещението при зъболекар.

Невинаги е лесно да се намери причината за болезнените усещания във венците, затова посещението не следва да се отлага. За да бъдат разрешени появилите се проблеми с венците, е необходимо да се разбере какви са причините, които предизвикват болезнеността на венците и да се започне лечение.

Механично увреждане

Ако болката е локализирана, появила се е спонтанно и се намира на малък участък, то човек е добре да си спомни какво е ял последно. Вероятно, лигавицата е била травмирана от нещо остро, да кажем късче рибна кост.

Ако уврежданията не са дълбоки, то ще бъде достатъчно и жабуренето на устата със солен разтвор, тъй като притежава антисептично действие. Можете да използвате и разтвор от лайка. Отлично ранозаздравяващо и антисептично средство.

Организмът ни е така устроен, че лигавицата на устата притежава способността бързо да се възстановява и още вечерта можем и да забравим за болката.
След посещението на стоматолог също е възможно човек да изпитва болки във венците.

Особено са му били пломбирани зъби или извършени терапевтични процедури. Тогава следва да се почака и всичко би следвало да премине за 24 часа. Но при повишена чувствителност към болка може да приеме обезболяващо или да се намаже болезненият венец с мехлем, в чийто състав присъства новокаин.

Физически увреждания

Систематичният характер на болките във венците е сигнал, че е време човек да си запише част при зъболекар. Особено ако тези болезнени усещания са постоянна реакция на някои дразнители, например твърда храна, зъбна четка, горещи напитки или лед.

Ако това е така, вероятността от загуба на зъб е значителна и то на не само един. В такива случаи най-често специалистът по дентална медицина най-често поставя диагноза стоматит, пародонтит или гингивит.

Гингивит

Най-разпространеното заболяването на венците. Основни характеристики са зачервяването и възпалението. Болезнените усещания могат да бъдат размити и да се локализират дори в съседните зъби. Основната причина е недостатъчно доброто почистване на зъбите.

Натрупалия се по тях налеп, в който се размножават бактерии, предизвикващи възпаление. Особено ако човек не се грижи редовно за хигиената на устната си кухина, то натрупалия се налеп в основата на зъба се превръща в зъбен камък.

Това води до възпаление на венците и те започват да кървят. В резултат колонии бактерии продължават успешно да се размножават. За излизането от този омагьосан кръг спомага посещението при зъболекар, който ще извърши професионално почистване на зъбите от плаката и образувалия се зъбен камък и ще изпише противовъзпалителни препарати.

Още една причина за възпалителните процеси в лигавицата на устната кухина са хормоналните нарушения, които създават подходящи условия за свръх размножаването на бактерии.

Например, при момичета това може да се случи по време на пика на пубертета и на растежа на тялото. Бременните жени също могат да се сблъскат с този проблем. А за справянето му помага правилното и редовно почистване на зъбите.

Най-честите причини за болки във венците
4.5 (89.84%) 63 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 17, 2015 00:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи