Най-добрите средства за интимна хигиена

Мария
Написана от Мария май 28, 2015 20:55

Най-добрите средства за интимна хигиена

Акценти:

  • Интимна хигиена - най-доброто средство
  • Средства за интимна хигиена - видове
  • Екстракт от невен - свойства

Свързани:

Добрите средства за интимна хигиена ще ви дарят за дълго време усещане за свежест и ще ви помогнат да предотвратите различни заболявания на женската полова система.

Интимната хигиена и женското здраве

Микрофлора на влагалището – това са множество бактерии, обитаващи лигавицата на вътрешните полови органи при всяка жена. В нормални условия преобладаващите микроорганизми са лактобактериите, а реакцията средата е кисела /ph – 3.3/.

Този баланс предпазва половите органи от проникването и размножаването на патогенни микроорганизми. Ако средата във влагалището стане алкална, то мястото млечнокиселите бактерии ще се заеме от други микроорганизми.

Женският организъм става беззащитен пред инфекциите, които попадайки във влагалището и шийката на матката, могат да предизвикат възпаление и сериозни заболявания.

Едно от важните условия за поддържането на нормалната микрофлора на влагалището е правилната грижа за деликатните зони. Но обикновеният сапун не е подходящ за интимна хигиена, тъй като неговото pH е много високо – между 9 и 12.

Използването на сапун за подмиване се счита за една от най-разпространените причини за нарушение на алкално-киселинния баланс във влагалището. Регулярните „алкални“ удари изменят състава на микрофлората. Появяват се симптоми на вагинална дисбактериоза, които изискват оказването на медицинска помощ.

За да не се допусне това е необходимо използването на подходящи съвременните средства за интимна хигиена.

Как да изберете по-добро средство за интимна хигиена?

Съществуват няколко разновидности на средствата за грижа за деликатните зони – гелове, пяна, интимни сапуни кремове, мокри кърпички, интимни дезодоранти. Преди закупите определено средство, внимателно се запознайте с неговия състав.

То е необходимо да съдържа физиологична за организма киселина – например млечна. Също така е необходимо наличието на биологично активно вещество с профилактично антимикробно действие.

Натуралните компоненти на средството дават усещане за свежест, спомагат за отстраняване на дискомфорта в деликатната зона. Качествените и ефективни продукти за интимна хигиена следва да съдържат:

• Екстракт от невен – притежава противовъзпалително и заздравяващо действие;
• Екстракт от лайка, който способства за заздравяването на уврежданията на кожата и лигавицата, облекчава сърбежа и паренето;
• Екстракт от салвия, притежаващ антисептични свойства;
• Алое вера – този компонент успокоява кожата, защитава я от изсушаване и раздразнение;
• Пантенол – оказва противовъзпалително и заздравяващо действие;
• Витамин D – омекотява и овлажнява кожата;
• Масло от чаено дърво – оказва бактерицидно и противовъзпалително действие;

Най-добрите средства за интимна хигиена са хипоалергенни не съдържат ароматизатори и химически добавки и са подбрани с отчитането на особеностите на кожата, възрастта и ситуацията.

Видове средства за интимна хигиена

Геловете за интимна хигиена представляват емулсия и се предлагат във туби с дозатор или във флакони. Най-добрите гелове съдържат млечна киселина, която спомага за запазването на оптималното нивона pH в интимните зони. Тези средства са изключително подходящи за жени с чувствителна кожа.

Мус и пяна – продават се в туби, които преди употреба е необходимо да бъдат разклащани до образуването на гъста пяна. Това е козметика за особено чувствителна кожа.
Интимният сапун по ефективност не отстъпват на предходните средства, но съдържат по-малко овлажняващи компоненти от муса, пяната и гела.

Антисептичните интимни кърпички са по-доброто средство за интимна хигиена в случаите, когато нямате възможност своевременно да си вземете душ. Те имат текстура, напоени са с млечна киселина и с растителни екстракти, не изсушават кожата.

С цел прикриване на неприятната миризма в деликатните зони производителите на козметични средства предлагат използването на специални интимни дезодоранти.

Тези средства се нанасят на интимното бельо веднага след къпане. Но неприятната миризма на влагалището в повечето случаи е симптом на заболяване и затова не бива да се прикрива, а да се потърси лекарска помощ.

Най-добрите средства за интимна хигиена
4.5 (90.51%) 59 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 28, 2015 20:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи