Най-добрият месец за зачеване на деца – мнението на учените

Мария
Написана от Мария август 16, 2018 18:42

Най-добрият месец за зачеване на деца – мнението на учените

По кое време на годината е най-добре да се зачене дете? А кога е най-подходящо да изкараме бременността и да родим? Дори сред опитните майки мненията се разминават.

Някои смятат, че най-добрият сезон за зачеване е лятото, защото тогава слънцето и витамините са най-много, и раждането през лятото също е бонус.

Бебето веднага може да се извади на разходка под топлите пролетни лъчи. Други пък казват, че пролетните деца, които са били в корема на мама, основно през есента и зимата, страдат повече от сезонни вирусни инфекции и не получават достатъчно витамини, заради студеното време.

Всеки сезон си има своите недостатъци – и връхните дрехи за голям корем са скъпи, и поледицата по пътищата води до травми. Трудно е да се ражда в жега и задух, през лятото някои родилни домове ги затварят за ремонт. Така че кога да изберем?

За щастие, учените имат по-точни отговори.

От януари до март отличници не се зачеват

Учените понякога обръщат внимание и проучват странни аспекти на нашия живот и могат да правят удивителни изводи. 600 000 шотландски ученици изучавали британски медицински статистици в продължение на 6 години.

Сравнявали оценките в училище и датата на раждане, за да изяснят в кои месеци се зачеват гении, а кога може да се разчита в най-добрия случай на ученик с 4-ки.

Оказало се, че децата, които са родени в края на есента-началото на зимата, а са били заченати съответно, през януари и март, се учат по-добре от останалите.

Своите наблюдения учените интерпретирали, като намерили причината за изоставане в училище. Най-вероятно фактор за понижаване на успеха сред учениците недостатъчното количество витамин Д в първите месеци от техния живот под мъгливото небе на Шотландия.

Зимните планове за бъдеща стройност

От една страна, зимното зачеване увеличава риска детето да има проблеми с успеха в училище. От друга, децата заченати през зимата са по-стройни. Защо така?

За да не страда детето от проблеми с килограмите, трябва да бъде заченато през зимата. Но това не означава, че през зимата бъдещият татко да си почива на екзотични курорти или да си стои на топло у дома.

За здравето на детето е най-добре да се правят продължителни разходки в студа, а може и да се отиде на палатка в заснежената гора.

Нова година или летния отпуск

За зимните месеци за зачеване гласуват и специалисти от Американската асоциация по репродуктивна медицина.

Анализирайки резултатите от 52 милиона бременности в продължение на 12 години, те стигнали до извода, че най-добрите месеци за зачеване са зимните.

А именно – декември и януари. И това е свързано с факта, че майката в последните месеца на бременността, които се падат на лятото и на есента, получава най-много витамин Д. И децата, родени през есента, се оказват, физически по-активни.

8 грама полза от зачеването през юни

Но не всички са толкова против зачеване през лятото. Например, най-много недонесени се раждат децата, заченати през май.

Повечето преждевременни раждания са през януари и февруари, като това може да се дължи както на зимните празници, така и на сезонните грипни епидемии.

За сметка на това децата, заченати през юни, в повечето успешно дочаквали края на 9-тия месец в корема на мама, а също и били с 8 грама тегло повече, отколкото рожбите на майската любов.

Най-добрият месец за зачеване на деца – мнението на учените
Оценете публикацията

Мария
Написана от Мария август 16, 2018 18:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи