Не пиете вода? Очакват ви камъни в бъбреците!

Калина
Написана от Калина януари 21, 2015 19:49

Не пиете вода? Очакват ви камъни в бъбреците!

Акценти:

  • Защо е вредно за бъбреците да не пиете вода?
  • Как дехидратацията се отразява над бъбреците ви?
  • Каква е връзката между приема на вода и камъните в бъбреците?

Свързани:

В проучване, публикувано наскоро, става ясно, че лекарите препоръчват да увеличим приема си на вода през целия ден.

Това означава да изпиваме около 8 до 10 чаши вода на ден, за да бъдем сигурни, че нашето тяло е достатъчно хидратирано.

„Нормативът” е за производството на най-малко 2 литра урина на ден.

Лекарите, също така, призовават за ограничаване приема на “Coca Cola”.

В едно проучване, цитирано от Американския колеж на лекарите, беше установено, че бъбреците на хора, които са взели участие в това изследване и са се съгласили да променят напитките, които употребяват, са повишили своята ефикасност с около 15%.

Специално продуктите на “Coca Cola” са допълнително подкиселени с фосфорна киселина, която е вредна за човешкия организъм и води до „ръждясване” на всички органи.

Доказателствата не са официално потвърдени на 100%, но са показателни, казва президентът на медицинска организация – Дейвид Флеминг.

„Ако видя пациенти с анамнеза за камъни в бъбреците, първият въпрос, който им задавам е – колко газирани напитки пиете на ден?”

„Ако разбера, че някой пие 3-4 чаши безалкохолнона ден, веднага ще му препоръчам или да ограничи тези вредни напитки до 1 чаша на ден или ако не може, просто да се откаже от този вреден навик.

Така че, връзката между безалкохолните, кока-колата и всякакъв друг вид вредни газирани напитки и камъните в бъбреците, остава на дневен ред.

Още има изследвания, които се занимават с тази тематика, а крайни изводи липсват.

Учените предполагат, че фосфорът окислява урината и това е една от главните причини за този проблем.

„В кисела среда камъните в бъбреците се образуват много лесно. Все едно прасе да да живее в кочина. Просто средата е благоприятна, а щом е така, единственото решение и действие, което можем да предприемем е да не осигуряваме киселинна среда на тялото си. Това е основната препоръка!” – допълни Флеминг.

Въпреки всичко, ако увеличите дневния си прием на вода до 2, 3 или 4 литра, пак не е сигурно, че сте застраховани. Просто в медицината сигурни неща няма, но пък за сметка на това изключенията са много.

Но в проучване, установено преди около 5 години, беше доказано, че пиенето на вода определено помага.

Участниците били разпределени на 2 групи. В едната група, хората изпивали минималното жизнено количество вода на ден, тоест около 2 литра, а другата група се хидратирали постоянно, изпивайки около 3-4 литра на ден.

Резултатът е, че хората от първата група имат по-висок риск от поява на камъни в бъбреците, спрямо тези от втората група, с около 27%.

Така че, въпреки факта, че нищо все още не е официално доказано, най-доброто решение, което хората, предразположени към образуване на камъни в бъбреците, могат да вземат, е да пият повече течности ( вода, чай, мляко, а не газирани напитки, кока-кола, тоник и т.н.).

Разбира се, учените работят и по други версии, засягащи природни продукти, които могат да бъдат използвани за лечение на подобни проблеми.

Например, те установили, че диета, богата на растителни храни и фибри, драстично може да намали риска от образуване на камъни в бъбреците.

„И ако въпреки всичко тези рецепти не помагат, най-добре е да се консултирате с личния си лекар и да започнете незабавна медикаментална терапия.” – също така допълни Флеминг.

Не пиете вода? Очакват ви камъни в бъбреците!
4.5 (90%) 48 глас[а]

Калина
Написана от Калина януари 21, 2015 19:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи