Неочаквано, но факт – Топ 7 на най-вредните и опасни храни за закуска

Мария
Написана от Мария октомври 4, 2015 10:45

Неочаквано, но факт – Топ 7 на най-вредните и опасни храни за закуска

Акценти:

  • Консерванти - йогурт
  • Обработка на зърното - минерални вещества
  • Мюсли - термична обработка

Свързани:

На здравословното състояние на човека влияят много фактори. Това е и наследствеността, и околната среда, и стресът и разбира се вредните навици. Но от качеството на нашето ежедневно хранене зависи 70% от това в какво здраве ще бъдем. Но най-важният прием на храна за целия ден е именно закуската.

Според диетолози, от закуската започва балансираното хранене. Закусвайки ние не само снабдяваме себе си с енергия, но и спомагаме за контролиране на теглото. Защото организмът се настройва веднага за активна работа и изгаря калории.

Балансираната закуска ще ви помогне да избегнете вечерното преяждане, активира обмяната на веществата, зарежда организма с енергия. Но какво е това „полезна закуска“?

Всички ние сме свикнали с твърдението, че йогуртът, мюслите, омлетът, на бързо приготвените каши и млякото са полезни. Но това е погрешно мнение. Тези продукти изобщо не са полезни, а точно обратното.

1. Йогурт

С вкус на ягоди – това е действително йогурт от съединения на оцетната киселина, тоест с аромат на „ягода“. Също така в йогурта, чийто етикет е украсен с надписа с „бифидо- или лактобактерии“ присъства много силен консервант Е1442, който спомага за предотвратяването на прекомерното размножаване на тези бактерии при попадането в червата, и този същия консервант, натрупвайки се в организма може да стане причина за възникването на опасното заболяване панкреонекроза – разлагане на панкреаса.

Да добавим към всичко това и захар и ще получим „червена“ закуска с пълен набор от „червени“ елементи – ароматизатори, консерванти и захар – всичко това в една малка кофичка.

2. Кренвирши

В състава на този колбас влизат маргарин, оцветители, консерванти, средства, засилващи цвета и вкуса, а понякога и соя. Маргаринът трудно се усвоява от организма и съдържа транс мазнини, прекомерният прием на които води до сърдечно-съдови заболявания.

3. На бързо приготвени каши

Известно е, че най-полезната част от зърното – това е неговата обвивка и зародиш. При производството на „моменталните“ каши, зърното се очиства и от зародиша, образува се зърнена храна, която се надробява и изсушава.

Така се губят всички полезни витамини и минерали, за сметка на това остава голямо количество скорбяла, която организмът бързо усвоява и превръща в захар.

4. Пакетирани сокове

В една чаша 200 мл пакетиран сок се съдържа захар приблизително толкова колкото и в кока колата – 8-9 кубчета. Но ако вредата от колата е известна, то соковете още се маскират под маската „полезни храни“.

5. Краве мляко

Организмът на възрастния човек вече не е способен да разгражда такова количество животински белтък, съдържащ се в прясното краве мляко. Също кравите във фермите се инжектират с хормони, които след това попадат в чашата ни.

6. Мюсли

Тук трябва да си припомним за термичната обработка на зърното, която, както в случая с кашите за бързо приготвяне лишава зърната от полезни елементи. В мюслите производителите също обичат да добавят шоколад, мед и екстракти от различни плодове, а късчетата екзотични плодове като манго и папая се обработват със серен диоксид, – консервант, който може да стане причина за заболяване на бъбреците и стомаха и за алергии.

7. Омлет срещу варени яйца

Яйцата са полезни, но ако са снесени от домашната кокошка – някъде на село, но ако те се купуват от магазина, те са опасни, тъй като се снасят от кокошки, които живеят на тясно и на задушно и се инжектират с антибиотици, когато се разболяват.

Неочаквано, но факт – Топ 7 на най-вредните и опасни храни за закуска
4.6 (91.02%) 49 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 4, 2015 10:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи