Непоискани съвети – за какво е по-добре да си мълчите, дори и да ви питат

Мария
Написана от Мария октомври 1, 2016 21:57

Непоискани съвети – за какво е по-добре да си мълчите, дори и да ви питат

Акценти:

  • Разговор - поддържане
  • Познанство - продължаване
  • Самохвалство - прекаляване

Свързани:

На какви въпроси няма смисъл да отговаряте, дори и да ви питат.

Кой бърза да отговаря на въпроса, който още не са му задали? Кой бърза да помага, когато не са го помолили? Разбира се вие.
Някак се получава така, че повечето хора го правят постоянно. А може след като сте прочели тези редове, да сте осъзнали, че вие също.

Всички ние добре знаем колко е приятно да получиш съвет, който не си поискал.

Какво си мислите, когато с приятелките, които се срещате на кафе и да се разсеете, изведнъж ви сервират, че изглеждате уморени – да се разбира като бледа и изнемощяла. Нима не ви се иска да кажете – Питал ли те е някой?

И така, ето няколко неща, за които никога не трябва да говорите

Никога не обсъждайте чужди деца – а ако родителите започнат този разговор. И дори в този случай е много рисковано. И никога и за нищо не света не правете това, ако самите вие нямате деца.

Не се впускайте в дълъг разказ за вашия вълшебен отпуск, наситен с личен живот, за ремонта на кухнята или за новите интриги на вашия шеф по собствена инициатива. Няма по-бърз начин да изгоните хората, които са ви дошли на гости тази вечер.

Не споделяйте с подробности за отминали връзки с вашия настоящ партньор, дори ако той пита. Сменете темата.
Още по-опасно е да отговаряте на въпроси, които изобщо не са ви задавали.

Преди да започнете да говорите, трябва да се спрете и да помислите – какво искат да чуят от мен тези хора? Какво очакват, какво всъщност е важно за тях?

Да ги успокоим, да ги ободрим, да ги провокираме, да подарим надежда или да кажем накрая неистината? Това правило важи както в личното общуване, с един човек или с цяла група, така и в комуникацията с целия свят.

Но пък знаете ли какво? Именно така се появяват най-добрите книги и филми – като своевременен отговор на въпроса, който още никой не е успял да зададе.

Разбира се, това, което посочихме по-горе не трябва да ви стъписва, когато се налага да започнете разговор или поддържате такъв с непознат, а може и към такъв, към когото проявявате някакъв интерес.

Така или иначе, ако искаме да заговорим някого, с който смятаме, че е нужно да се запознаем, трябва да започнем разговора с него от някаква тема, която и на него би му била интересна.

В такъв случай, за да поддържаме разговора, и за да го въвлечем в него, така че и той да започне да ни отговаря, трябва да му стане интересно.

И затова трябва по някакъв начин да му се представим да му кажем нещо за себе си. В такъв случай не е добре да прекаляваме със самохвалството, тъй като човек, на когото правим първо впечатление, че сме много горделиви и по-скоро няма да поиска да продължи познанството си с нас, или по-скоро по-нататъшните отношения.

Затова е най-добре е да му споделим и някой свой провал и грешка, така ще му покажете, че искате наистина да му се разкриете, щом споделяте и грешките си.

Непоискани съвети – за какво е по-добре да си мълчите, дори и да ви питат
4.5 (90.45%) 67 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 1, 2016 21:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи