Неустоими пикантни рецепти с морски дарове

Калина
Написана от Калина юли 2, 2015 20:27

Неустоими пикантни рецепти с морски дарове

Акценти:

  • Кои са най-вкусните летни рецепти?
  • Защо е добре да ядем морски дарове?
  • Какви рецепти можем да приготвим с морски дарове?

Свързани:

loading...

Пресните морски дарове са сред любимите храни през летния сезон. Опитайте тези леки и прости рецепти, които ще обогатят менюто ви. Независимо дали сте любители на морските дарове, със сигурност ще добавите към любимите си рецепти тези 3 пикантни ястия.

Тропическа скара със салата от риба тон

Тази салата е подходяща за обяд или лека вечеря. Използвайте пресен джинджифил, който ще добави неустоим вкус към ястието. Ако имате на разположение добавете сладко от кайсия или портокал.

Съставки:

½ чаша кайсия

¼ чаша натрошен ананас

¼ чаша сос „Хойсин“

1½ супени лъжици нарязан пресен кориандър

½ чаена лъжичка настърган пресен джинджифил

2 супени лъжици лимонов сок

1 чаена лъжичка зехтин

1 връзка спанак

2 големи обелени и нарязани плода манго

½ чаша нарязана прясна папая

16 череши или грозде или нарязани на половина домати

Бутилиран малинов винегрет

4 пържоли риба тон

Комбинирайте в добре затворен съд консервите, ананаса, соса „Хойсин“, лимонов сок, кориандър и джинджифил. Разклатете, докато сместа се разбърка добре и добавете риба тон. Оставете да се маринова в хладилника за час, а след това поставете на скара при средна температура докато се изпече.

Поставете изпечената риба в голяма купа със спанак, манго, папая и нарязаните домати. Овкусете салата като добавите малиновия винегрет.

Добавете пикантната марината към порциите с риба тон и добавете ситно нарязани на кубчета чушки „Халапеньо“, ¼ чаена лъжичка кимион, червен пипер и изсушена мащерка.

Скариди „Ceviche“

Изненадайте любимите си хора, като сервирате ароматното изкушение „Ceviche“ с тортила, чипс или тостада с настъргана маруля.

Съставки:

1 килограм обелени малки или средни скариди

1 чаша прясно изцеден лимонов сок и лайм

¼ чаша пресен лимонов сок

10 узрели домати, нарязани на кубчета

¼ чаша нарязан пресен магданоз

1 средно голяма нарязана на кубчета краставица

1 чушка „Халапеньо“, нарязана на кубчета

2 плода авокадо, нарязани на кубчета

Сол и черен пипер

Предварително оставете скаридите „Ceviche“ да престоят мариновани една нощ в хладилника. Комбинирайте всички съставки в голяма купа. Разбъркайте преди да сервирате.

Можете да намерите различни версии на рецептите за приготвяне на скариди „Ceviche“, които са деликатес в Мексико и Южна Америка. Там смесват скаридите със ситно нарязани на кубчета филе от рибата Тилапия, в други рецепти се добавя нарязана на кубчета целина и две чушки от сорта „Чипотле“.

Риба Такос

Това са най-често приготвяните ястия, любима на цяла Калифорния. Вкусните рецепти ще станат любими и във вашия дом.

Съставки:

1 килограм от прясна риба „Треска“ нарязана на парчета

2 супени лъжици царевично нишесте

1 чаена чаша обикновено брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

1 яйце

½ чаена лъжичка сол

1 бира

½ чаша мексикански каймак

½ чаша майонеза

Изцеден сок от лайм

1 чушка „Халапеньо“, нарязана на ситни кубчета

1 ч.л. лют червен пипер

½ чаена лъжичка кимион

1 настъргано зеле

Царевични питки

Олио за пържене

Пригответе тестото, като размесите брашното със сол и царевично нишесте. Добавете яйцата и бирата и разбъркайте добре. Тестото трябва да бъде на бучки. Оваляйте рибата в тестото и я оставете да се пържи в дълбок тиган на 375 градуса, до получаване на златисто кафяв цвят. След това полейте със сместа от майонеза, мексиканския каймак, лимоновия сок, чушката „Халапеньо“, кимион и червен пипер.

Калина
Написана от Калина юли 2, 2015 20:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

loading...
loading...
loading...
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи