Ник Вуйчич – да постигнеш световен успех, когато си се родил без ръце и крака

Мария
Написана от Мария април 12, 2016 00:19

Ник Вуйчич – да постигнеш световен успех, когато си се родил без ръце и крака

Акценти:

  • Огромна любов - оратор
  • Висше образование - заболяване
  • Отчаяние - самосъжаление

Свързани:

Ако компетентността на някои мотивационни оратори справедливо предизвиква съмнения, Ник Вуйчич е ярък пример за човек, който действително знае за какво говори.

Ник се ражда без ръце и крака, и макар и да не успява да преодолее отчаянието веднага и да заобича живота, към 33-тата си година той се превръща в световна знаменитост, посетил 57 страни, където вдъхновява хиляди хора да погледнат на себе си в нова светлина.

1. Без ръце и крака, но с любов в сърцето

Ник Вуйчич се ражда с редкия наследствен синдром тетраамелия – на момченцето му липсвали всички 4 крайника.

Обикновено, деца с такова заболяване се появяват на бял свят мъртвородени или умират в бебешка възраст, заради пороци в развитието, но на Ник му провървяло.

Всички негови жизненоважни органи били здрави, а лявото му недоразвито стъпало с два сраснали пръста по-скоро му помогнало да се научи да плува, да отскача от земята със скейтборда, да пише и да използва клавиатура.

Според Ник – с характер човек не може да се сдобие в тишина и уют. Само изпитанията и страданията могат да укрепят душата, да прояснят светогледа, да разпалят честолюбието и да помогнат за постигането на успех.

Преди да осъзнае себе си като пълноценен човек, на Ник му се наложило да преживее множество тежки ситуации. След раждането на дете-инвалид майката на Вуйчич 4 месеца не му давала да суче.

Но с времето родителите успели да го приемат и да го заобичат въпреки неговите физически недостатъци.

На 8 години бил преместен от училище за инвалиди в обикновено общообразователно, където постоянно му се налагало да слуша нападките на здравите си връстници – Ти си никой, Ти нищо не е умееш.

Разбира се, детето повярвало в тези жестоки думи, и гордостта за отминалите достижения се сменила с отчаяние.

Според Ник това, което се случва с нас не е толкова важно, а е важно това как реагираме на случващото се.

Веднъж по време на къпане, когато сложила 10-годишното момче във ваната, то се опитало да се удави, направил опит да се обърне с лице към водата, но нещо не му се получило.

За това кратко време той изведнъж ясно си представил картината на своето погребение, и разбрал, че не може да причини такава болка на майка си и баща си, като убие себе си. Тъй като всичко, което виждал от родителите си – това е огромна любов.

Всеки от нас, който поне веднъж е изпадал в отчаяние, знае, че в такива моменти е най-трудно да се преодолее самосъжалението, да се изхвърли от главата въпроса – Защо се случи на мен?

И при Ник Вуйчич се получило – той успешно завършил училище, завършил и 2 висши образования – по счетоводство и финансово планиране, а скоро основа благотворителна организация – Живот без крайници, съсредоточавайки всичките си сили върху подпомагането на инвалидите по цял свят.

Според Ник не е достатъчно просто да вярваш в нещо. Ако наистина човек желае да промени този свят, е длъжен да приведе своите убеждения и вяра в действие.

Ник от 1999 година разказва своята необикновена история в детски приюти, църкви и затвори, и славата му на необикновен оратор бързо се разпространила по света.

Мъжът с удоволствие се съгласявал на интервюта и лекции, снимал се в телевизионни шоута пишел книги.

Ник Вуйчич – да постигнеш световен успех, когато си се родил без ръце и крака
4.5 (90.42%) 71 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 12, 2016 00:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи