Около 5 години от живота на човека преминават в безпокойство

Мария
Написана от Мария август 25, 2015 19:47

Около 5 години от живота на човека преминават в безпокойство

Акценти:

  • Преживявания - безпокойство
  • Морални норми - негативни последствия
  • Гняв - несправедливост

Свързани:

Бързият ритъм на живот на съвременния човек се отразява на неговото емоционално състояние. Според данните от последното проучване сред жителите на Великобритания, те разходват почти 5 години от живота си за безпокойство.

Изследването било проведено от експерти на компанията Rescue Remedy. По време на проучването те използвали данните на 2000 британци.
Резултатите показали, че около 86% от участниците в допитването смятали себе си за обезпокоени.

Доброволците си признали, че изпитват чувство на тревога около 1 час и 50 минути ежедневно, 12 час и 53 минути в седмицата и 4 години и 11 месеца за целия свой живот, ако неговата продължителност е около 64 години.

Авторите на проучването пресметнали, че най-често повод за безпокойство сред британците е работата. Освен работата жителите на Великобритания се вълнували от финансовите проблеми, закъснения, здравословни проблеми на любимия човек, собственото здравословно състояние и отношенията с партньора.

Участниците в допитването признавали на експертите, че се боят да не закъснеят за влака или за друго транспортно средство, а също и да не се събудят на време след звъненето на будилника.

Причина за тревога се оказвали външният вид на запитаните респонденти и безопасността на техните семейства.

Следва да се отбележи, че преживяванията се отразявали и на общото здравословно състояние на британците. Около 84% от хората спели лошо,поради чувство за тревога, а 6 от 10 участника на проучването отбелязвали, че безпокойството негативно се отразявало на тяхното усещане за благосъстояние.

Установило се, че преживяванията водели до кавги с близките хора и загуба на работата.

Всеки 4 запитан британец казал, че предпочита да скрива собствената си тревога, а 34% от участниците в допитването били в състояние да споделят с околните.

Изчисленията показали, че 72% от британците биха се безпокоили по-малко, ако разказват на приятели причините за своето вълнение, а 8 от 10 от запитаните хора казали, че в някои случаи са се безпокоили по-силно, отколкото би трябвало.

7 души от 10 се опитвали да се успокоят, обръщайки се към приятел или член на семейството за помощ, а също чрез физически натоварвания.

За справянето с преживяванията на жителите на Великобритания помагала разходката. Но в някои случаи, според авторите на изследването, добър метод за отпускане е избягване на ситуацията или опитите за забравяне на случилото се.

И все пак

Макар че специалистите нееднократно са твърдели за необходимостта да се мисли позитивно и за отказа от излишните емоции, наскоро учени от Ливърпулския университет установили, че в работата негативните емоции могат да се отразят благоприятно.

Учените изучавали емоциите, които хората изпитват по време на работа, в рамките на провеждания от тях експеримент. Резултатите от проучването показали, че отрицателните емоции невинаги водят до негативни последствия, ако те биват изпитвани при определени условия.

Експертите твърдят, че условията, в които човек се сблъсква с отрицателни мисли и емоции, трябва да се отчитат при анализа на влиянието на преживяванията върху жизнената дейност.

Например, в ситуация на нарушения от страна на работодателя на определени морални норми гневът може да се превърне в своеобразна част от борбата за справедливост.

Така, конструктивното изразяване на гнева способства, за това в бъдеще да е възможно предотвратяването на подобни неприятни случаи в работата. Освен това, според изследователите прекомерната увереност на служителя може да се отрази изключително неблагоприятно върху протичането на работния процес.

Около 5 години от живота на човека преминават в безпокойство
4.6 (91.71%) 41 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 25, 2015 19:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи