Опасен ли е наистина Samsung Galaxy Note 7 за здравето

Мария
Написана от Мария октомври 1, 2016 09:08

Опасен ли е наистина Samsung Galaxy Note 7 за здравето

Акценти:

  • Samsung Galaxy Note 7 - безопасност
  • Възплемяване - смартфон
  • Заплаха за здравето - причини

Свързани:

Преди малко повече от 3 седмици Комисията на защита на потребителите на САЩ издаде предупреждение към собствениците на мобилни телефони Samsung Galaxy Note 7 да спрат да го зареждат, поради опасната му литиево-йонна батерия, което означава, че вече няма да могат да го използват.

В официалното изявление на комисията се посочва, че съществува голямата опасност от запалване и избухване на устройството, което пък от своя страна представлява сериозна заплаха за здравето на потребителите.

Предупреждението към потребителите беше, вследствие на постъпили в комисията повече от 35 сигнала за прегряване и избухване на този модел смартфон.

В резултат на прегряването или избухването рискът да пламне пожар е много голям, дори бяха оповестени такива случаи в медиите в САЩ.

Местни медии във Флорида съобщават за напълно изгорял джип, след като Натан Дорначър от малко градче сложила да си зарежда Samsung Galaxy Note 7.

Горенето на подобни устройства е много продължително, което позволява огънят да обхване големи площи, и така може да стане причина за огромен пожар.

Нещо ужасяващо за всеки един родител пък се случило седмица, след като Самсунг обявиха, че изтеглят повече от 2.5 милиона смартфона от модела Note 7.

6-годишно момче било откарано по спешност в болница, след като новият смартфон буквално избухнал в ръцете му, докато гледало видеоклипове на него.

Според бабата на момчето експлозията при възпламеняването е била със син пламък и е била толкова силна, че цялото му тяло било обхванато от пламъци и освен това алармата на къщата, където станал инцидента, се активирала.

Синият пламък е признак за много висока температура при горенето, което обяснява и защо КЗП на САЩ предупреждават за опасни пожари, вследствие на запалването на тези устройства.

Преди няколко часа медиите съобщиха за ново избухване на Galaxy Note 7, този път обаче в Китай. В резултат на възпламеняването, случило се по-малко от 24 часа след закупуването на устройството, е настъпило леко изгаряне на 2 пръста на ръката на китайски потребител.

28-годишен мъж от Флорида, дори обяви, че ще съди корейският технологичен гигант, заради тежките кожни изгаряния, които е получил, вследствие на експлозията на новия модел смартфон.

В деня, който КЗП на САЩ отправи предупреждение до потребителите, устройството на мъжа експлодира и възпламенява панталоните му, в резултат на което получава много тежко кожно изгаряне на десния крак.

И сега младият мъж с напълно обезобразена кожа на крака смята да потърси правата си в съда.

Риск за здравето представляват и токсичните вещества, които започват да се отделят в големи количества при горенето на материалите, от които е произведен Note 7.

Пластмасовите покрития на устройството горят много продължително време, и през това време човек спи, е много вероятно изобщо да не се събуди.

При горенето започва да се отделя въглероден оксид, който при много малки количества, в порядъка на до 5% концентрация във въздуха, предизвиква смърт от кислороден глад в тялото.

Нарушава се доставката на кислород до тъканите, и няколко минути обикновено са достатъчни, за да се стигне до фатален край.

Изводите за безопасността на Samsung Galaxy Note 7

Със сигурност може да се каже, че новият Galaxy Note 7 представлява сериозна заплаха за здравето, като се имат предвид предупрежденията и официалните изявления на регулаторните органи в САЩ и Канада, а също и признанието на корейският технологичен гигант.

Официален релийз на новия модел смартфон така и не бе направен в България, поради възникналия проблем, така че можем да кажем, че случайността ни предпази от подобни инциденти.

Опасен ли е наистина Samsung Galaxy Note 7 за здравето
4.6 (92.06%) 63 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 1, 2016 09:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи