Оралната хигиена на бебетата и децата

Мария
Написана от Мария ноември 24, 2014 14:35

Оралната хигиена на бебетата и децата

Акценти:

  • Как да приучим децата си да свикнат да си мият зъбите?
  • Как да избегнем поглъщането на пастата за зъби от детето?
  • Желателно ли е четката за зъби да бъде съобразено с възрастта на детето?

Свързани:

Миенето на зъбите е един от най-важните хигиенни навици на всеки един от нас. Поддържане на правилна орална хигиена предотвратява възникването на сериозна проблеми в нашата уста. Грижата към зъбите ни осигурява комфорт и една красива и здрава усмивка.

Родителите са наясно, колко е важно да се спазва хигиена на устата и са нагърбени с тежката задача да я възпитат у своите деца. Това не е лека задача и трябва да се въоръжете с много търпение.
Още преди поникването на първите зъбки е необходимо венците да се почистват с марля напоена е кислородна вода или просто преварена. Това се прави с цел да се премахнат остатъците от кърма или пюре и да се предотврати образуването на гъбички в устната кухина.

Специалистите съветват да заведете вашето бебе на зъболекар още преди да му поникнат зъбки, за да сте добре запознати с грижите, който ще полагате за него. Зъбките започват да растат по различно време, но до към втората година и половина вашето дете ще разполага с пълния брой млечни зъби, а именно 20.

Когато избирате паста и четка за своето дете, внимателно четете предназначението им. На етикетът е упоменато за каква възрастова група са подходящи. Особено когато става въпрос за бебета, защото те все още нямат рефлекса да изплюят пастата, а я поглъщат.

Продуктите за орална хигиена са съобразени с възрастта на децата и не трябва да се притеснявате, че вашият мъник си е „хапнал“ малко от пастата. Количеството, което трябва да използвате е съвсем малко. Не повече от грахово зърно.

Във всички пасти има наличие на флуорид. За нас възрастните това не е проблем, най-малкото защото ние не я поглъщаме. За децата обаче има голям риск, защото той е токсичен.

Не трябва да се надвишава количеството от 300-500 мг/кг. Вие родители много внимателно съблюдавайте това количество по етикетите.

Пастите за зъби предназначени за деца с много приятни аромати и вкусове. Това е един много успешен трик да възпитате малките пакостници да си мият редовно зъбките. Първоначално майката или таткото трябва да правят тези действия за бебето си.

По-големите деца обичат да имитират родителите си, така че се възползвайте от това и си мийте зъбите заедно. Така от една страна ще съблюдавате дали малчуганът се справя добре, а от друга ще му покажете, че това е един задължителен процес всеки ден.

Четката за зъби трябва да е съобразена с възрастта на детето Ви. Тя е с по-малка глава, за да достига до най-вътрешните места на устната кухина. Сменяйте я редовно поне на три месеца.

Eдин добър избор можете да направите като използвате марката Faberlic. Техните четки са цветни и забавни с високо качествени влакна.

Оралната хигиена на бебетата и децата
4.5 (90.48%) 42 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 24, 2014 14:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи