От какви заболявания най-често страдат бизнес дамите?

Мария
Написана от Мария декември 9, 2014 16:30

От какви заболявания най-често страдат бизнес дамите?

Акценти:

  • Колко често боледуват бизнес дамите?
  • Кои фактори неизбежно водят до влошаване на здравословното състояние на деловите жени?
  • Какви са най-важните правила, които трябва да се спазват в сезона на настинките и грипа?
  • Какво е необходимо за справяне с безсънието?

Свързани:

Колко често боледуват бизнес дамите? В днешно време равенството между мъжете и жените не се поставя под съмнение. Талантливите и образовани жени откриват свой собствен бизнес, стават ръководители на големи компании, покоряват Еверест и се спускат в дълбините на подводния свят.

На почти всеки от нас е известно, че без добро здраве е много трудно да се постигат успехи в кариерата или в социалния живот.

За да покорява света, бизнес дамата трябва да бъде в добра физическа форма. А постоянният стрес, недоспиванията, храненията в движение неизбежно водят до здравословни проблеми.

Експертите от фармацевтичната компания „Такеда“ от всички заболявания, които засягат жените в 21-ви век, са идентифицирали 3 от най-често срещаните.

Простудни заболявания

Те са може би най-безобидните. Но винаги се появяват внезапно и твърде често се превръщат в пречка за жените по пътя им към успеха.

Недостигът на витамини, постоянният стрес, недоспиването – всички тези фактори влияят негативно на имунитета, като правят жените по-податливи на инфекции.

От простудни заболявания никой не е застрахован, най-голяма вероятност да се „хване“ ОРВИ съществува на оживените закрити места, като например в офиса.

Най-важното правило в най-рисковия период за настинките – това е профилактиката. Деловата жена не може да си позволи да боледува.

Затова е необходимо да се погрижи за своето здраве чрез редовна физическа активност и консумация на храни, богати на витамини.

Ако въпреки това деловата дама се разболее е препоръчително да ограничи посещенията на места, където има хора, особено в закритите помещения. Също така трябва да се избягва прекалено близкият контакт с болни и по-често е необходимо да се мият ръцете.

Голяма грешка е простудата да се изкарва на крака, тъй като патогените /бактерии и вируси/ могат да засегнат всеки от вътрешните органи и да предизвикат обостряне на хроничните заболявания или да доведат до сериозни усложнения като синузит, бронхит или пневмонии.

Безсъние

Медицинските статистически данни показват, че около 45% от хората в зряла възраст страдат от различни разстройства на съня. Основната причина за безсънието е нервното напрежение и постоянния стрес.

Опитите за заспиване могат да продължат няколко часа, човек заспива малко преди настъпването на утрото или изобщо не успява да заспи. Освен това състоянието се съпътства от тревожни и натрапчиви мисли.

За справяне с този проблем е необходимо спазването на дневния режим – заспиването и събуждането трябва да се осъществяват по едно и също време всеки ден, дори и през почивните дни. Полезни биха били физическите упражнения преди вечеря, например едночасова разходка и проветряване на спалното помещение преди лягане.

Заболявания на стомашно-чревния тракт

Храносмилателните нарушения влияят неблагоприятно на целия организъм. Статистиката показва, че повече от 90% от градското население по света страда от някакви заболявания на храносмилателната система.

Причината за това е нарушеният режим на хранене, прекомерната консумация на фастфуд и на печени и люти храни.

Най-добрата профилактика на тези заболявания е балансираният, правилен режим на хранене и намаляване на консумацията на нездравословни храни.

Специалистите по диетично хранене препоръчват да се откажем от всичко печено, солено и пикантно и да обърнем внимание на задушените храни.

Също така е желателно често да излизаме на свеж въздух, насищането на кръвта с кислород ускорява обмяната на веществата в тялото. Освен това се подобрява и състоянието на нервната и кръвоносната система.

От какви заболявания най-често страдат бизнес дамите?
4.7 (93.79%) 29 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 9, 2014 16:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи