Отровна боя за татуировки сее смърт – първата жертва 17-годишен от Благоевград

Мария
Написана от Мария август 4, 2016 17:30

Отровна боя за татуировки сее смърт – първата жертва 17-годишен от Благоевград

Акценти:

  • Боя - татуировки
  • Преписка - прокурорска
  • Кожа - дълбоки слоеве

Свързани:

Преди няколко дни почти всички онлайн медии писаха за нелепата смърт на 17-годишно момче от Благоевград, което отишло през лятната ваканция да работи като спасител в Слънчев бряг.

Според наличната информация всичко се е развило много бързо, на младежа му станало лошо, обадил се на родителите си, като баща му отишъл да го вземе от морето, и по пътя на връщане състоянието му се влошило до такава степен, че се наложило да прекъснат пътуването и момчето да бъде незабавно хоспитализирано, но за нещастие няколко часа издъхнало.

От първоначално публикуваната информация изглеждаше, че това просто е едно нещастно стечение на обстоятелствата, които са довели до смъртта на младо и здраво момче, което все пак е успяло да издържи на изпитите за спасител на открити водни площи, които не са никак леки, и изискват доста добра физическа подготовка.

И може да се каже, че е невъзможно една обикновена лятна инфекция, която е традиционна за нашето Черноморие, да доведе до фатален край млад и здрав организъм.

Малко по-късно обаче стана ясно, че причината за смъртта е другаде – младежът си е направил татуировка в Слънчев бряг, и именно от там започват оплакванията му се, че се чувства зле, и то толкова, че се принуждава да се обади на родителите си в Благоевград. Според медиите това е информация, която са получили от болницата, където момчето е било хоспитализирано преди да издъхне.

И в предишни свои публикации сме писали за потенциалните опасни последствия за здравето , до които могат да доведат татуировките. Алергична реакция към боята за татуировки води до поява на обриви по кожата около татуировката. Но досега наистина не беше документиран смъртен случай в резултат на направен татус.

С информацията, която разполагаме почти е сигурно, че не става въпрос за алергична реакция, тъй като обикновено една смъртоносна такава, каквото е състоянието „оток на Квинк“ се развива почти мигновено, и смъртта настъпва много бързо.

Най-вероятно става въпрос за инфекция, която бързо се е разпространила, и е довела до развитието на сепсис, който е най-вероятната причина за настъпване на смъртта на момчето. Но какво би могло да има в тази боя за татуировки, че да се стигне до летален изход само след няколко дни.

Макар че и в този случай тежка алергична реакция също не би трябвало да се изключва, тъй като татуировката се нанася на повърхността на кожата, и съответно съставките на боята достигат след няколко дни до по-дълбоките слоеве на кожата и съответно до кръвта.

Преди се смяташе, че боята за татуси не прониква навътре в тялото, но се оказа, че това не е вярно, когато на жена от Австралия ѝ бе направена ненужна операция, защото лекарят, провеждащ компютърната томография помислил съставките на боята, които се виждали на изображенията за метастази на злокачествено заболяване, от която тя страдала.

Оказало се, че това е боята от многото татуси, която тя имала по тялото.

Укорим е фактът, че справка в сайта на прокуратурата показва, че няма разпоредена проверка по повод настъпилата смърт на младото момче. А в този случай съществува такова задължение да се установи какво точно е довело до леталния изход, защото е възможно да има и други жертви.

По-точно трябва да се изземат всички бои от студиото, в което е направена татуировката, да се проведат разпити на служителите, които са я направили. Медийните публикации са достатъчни за образуване на прокурорска преписка и започване на процесуално-следствени действия.

Отровна боя за татуировки сее смърт – първата жертва 17-годишен от Благоевград
4.6 (91.89%) 74 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 4, 2016 17:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи