Папиломи на шията – причини и можем ли да ги премахнем сами

Мария
Написана от Мария август 27, 2016 15:43

Папиломи на шията – причини и можем ли да ги премахнем сами

Акценти:

  • Раждане - заразяване
  • Преяждане - фактор
  • Папиломи - механизъм

Свързани:

Папиломите на шията се появяват вследствие на заразяването с човешкия папилома вирус, предизвикващ разрастването на епидермиса.

Това образувание е доброкачествено, но създава немалък дискомфорт. Освен това, както и всеки друг тумор, може да стане раков.

При едни хора такива израстъци са единични и с незначителни размери от 1-2 мм, а при други – множествени, като напомнят на съцветие на броколи и израстват до няколко сантиметра.

Обикновено не се отличават от другите тъкани, но ако дълго време не се лекуват, придобиват тъмно-кафяв цвят.

Папиломи на шията – механизъм на заразяване

Наброяват повече от 100 разновидности папиломи, които проникват в организма чрез порите на кожата. Това става в редица случаи:

• От майката още в момента на раждането при преминаването през родилните пътища;
• При докосване на здрава кожа с такава на инфектиран с човешки папиломен вирус;
• От сексуален партньор по време на сексуален контакт, в резултат който се появяват папиломи – причини за болестта в този случай също е и близкият контакт;
• Чрез всевъзможните предмети, които се докосват до шията, например шалове, гердани, огърлици, ако преди са били използвани от човек заразен с външни проявления на ЧПВ;
• При използване на чужди хавлии и спарчета. На особена опасност са предразположени хората, които често ходят на басейни, обществени бани, сауни или плажове;

Вирусът може дълго време да съществува в скрита форма, като не се размножава и изобщо не дава признаци за себе си. Определянето на заболяването на време е възможно само посредством провеждането на специални изследвания.

Папиломи – причини за поява

Много не разбират от къде са се появили папиломите – причини за пробуждане на вируса и появата на новообразувания са много разнообразни. Към най-разпространените се отнасят:

• Понижаване на съпротивляемостта на организма към заболявания;
• Често увреждане на кожата там, където се е внедрил вируса;
• Тежко протичащи простудни заболявания;
• Прием на антибиотици по време на лечението на инфекции на горните дихателни пътища;
• Постоянна преумора, била то физическа или нервна.
• Прекаляване с употребата на цигари и алкохол, мазна, пушена и пържена храна също може да предизвика появата на папиломи на шията;
• Използването на противозачатъчни хормонални препарати от жените;

Как да премахнете папиломите на шията?

На много им доставят неудобство неприятни образувания, и рано или късно хората започват да се замислят как да премахнат папиломите от шията.

Първо е необходимо да уточним природата на заболяването с помощта на диагностика.

За тази цел се остъргва повърхностния слой кожа и се провежда изследване на съществуващите вирусни компоненти, в резултат на което се определя типа бактерии и техният подвид, а също и се прогнозира възможността за преобразуване на туморите в злокачествени.

Премахване на новообразувания в домашни условия

Често болните първоначално се опитват да се отърват от израстъци на шията самостоятелно, като ги откъсват, отрязват ги или превързват с конец.

Но болезнените усещания – това не е единственото, с което ни се налага да се сблъскаме в този случай. Трябва да се има предвид, че на мястото на образуванието могат да се появят още няколко подобни, а също и задължително се образуват белези.

В домашни условия за избавянето от брадавиците често се използва сок от лук, чесън, змийско мляко, което се нанася на шията до 6 пъти на ден. Също преди премахването на папиломата може да се направи мехлем.

Папиломи на шията – причини и можем ли да ги премахнем сами
4.3 (86.91%) 55 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 27, 2016 15:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи