Първи признаци на педофилия – как се разпознават

Мария
Написана от Мария август 24, 2016 21:32

Първи признаци на педофилия – как се разпознават

Акценти:

  • Педофилия - желание
  • Терапия - медикаментозна
  • Признаци - откриване

Свързани:

В съвременното общество сексуалното привличане към непълнолетни от същия пол се явява първи признак на педофилия. За педофила няма значение полът на детето, основно негово желание е обладаването на детското несформирало се тяло.
Причини за педофилия

Най-често педофили са хора на 50 и повече години. Жените се срещат много рядко. Открояват се следните фактори за поява на сексуалното отклонение:

• Наследствена предразположеност;
• Неправилен процес на възпитание в детска възраст от педагогическа гледна точка;
• Хормонални наследствени причини;
• Неправилно осъзнаване на собствената роля сред околните;
• Сексуални проблеми;
• Страх от интимни отношения с жени на зряла възраст;
• Липса на увереност;
• Психологически комплекси;
• Алкохолизъм;
• Прекомерна майчина опека;

Немаловажна причина за педофилията е невъзможността за намиране на общ език с връстниците в детска и юношеска възраст, което е опасно последствие за детската психика.

Сексуалният контакт с възрастен човек остава незаличим отпечатък за цял живот, психологически травмирайки детето.

Впоследствие, когато пораснат не могат да изградят нормални взаимоотношения с партньор, като стават затворени, неуверени в себе си зрели хора.

Симптоми на педофилия

Основен признак са еротични фантазии, сънища, в които сексуални обекти са деца.

Понякога се появява маниакално привличане. В този случай болните посещават психиатър и се оплакват от натрапчиви сексуални желания към подрастващи, тийнейджъри. Най-често подобни желания се появяват след употреба на наркотици, алкохол.

Често инфалтилността, която е присъща за хората с проблеми от сексуален характер, се изразява чрез поведенческия маниер и елементите на дрехите.

Борейки се със своите желания, болният може да изпадне в депресивно състояние, пълна апатия към всичко, което го заобикаля.

Диагностика на педофилията

Точната диагноза се установява въз основа на педофилните фантазии, а също и чрез действия, които стават по-предпочитани за сексуално разтоварване.

Педофилията се подразделя на хетеросексуални форми, бисексуални, хомосексуални. Класификацията зависи от сексуалните желания на болния.

Желанието за сексуален контакт с деца се подразделя на следните видове:

• Корофилия – желание към сексуално незрели момиченца;
• Ефебофилия – достигнали полова зрялост юноши;
• Педофилия – малки момченца;
• Партенофилия – сексуално зрели момичета;
За общи признаци на педофилия са характерни обобщени сексуални предпочитания що се отнася до възрастта на жертвата.Детето трябва да бъде поне с 5 години по-малко, а самият насилник трябва да е над 16-годишна възраст.

Лечебните мероприятия трябва да бъдат комплексни. За голямо съжаление са ефективни само при добрата воля на пациента и неговото настойчиво желание да се избави от този проблем. Прогнозата за оздравяване е по-скоро съмнителна, отколкото положителна.

При педофилия активно се прилага методиката на психотерапевтичното въздействие, способна да адаптира към заобикалящото го общество, осигурявайки му подкрепа и комуникативно обучение.

Като временно средство при неутрализация на сексуалното желание в психиатрията се практикува прием на невролептици. Понякога се назначава ципротерон, който е аналог на тестостерона.

Помощ, консултация на психолог и сексолог по въпроса

За съжаление, многобройната практика показва, че заболяването на практика е невъзможно да се излекува с никакво наказание, колкото и сурово да е то.

Затова много психолози и сексолози твърдят, че този проблем освен правен, е и медицински и на първо място психологически.

Много често се задава въпроса, какво да се прави при откриване на признаци на педофилия, към кого може да се обърне болния или роднините му?

В случай, когато пациентът е с добро психическо здраве, но не е способен самостоятелно да се справи с привличането към непълнолетни, му се назначава съвременна медикаментозна и психотерапевтична помощ.

Първи признаци на педофилия – как се разпознават
4.5 (90.32%) 62 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 24, 2016 21:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи