Петна по пениса – топ 5 причини и лечение

Мария
Написана от Мария януари 20, 2016 14:08

Петна по пениса – топ 5 причини и лечение

Акценти:

  • Антибиотици - алергична реакция
  • Симптоматика - интензивност
  • Баланит - проявления

Свързани:

В нормално състояние кожата на пениса е в еднотонен цвят без каквито и да е образувания. Безпокойство при мъжете предизвикват петната по члена, които са с неизвестен произход.

Ако причина е изменение на пигментацията, то се изисква постоянно наблюдение. Съществува вероятност от израждане на доброкачествените клетки в злокачествени.

Други фактори, обуславящи появата на петна по члена, нуждаещи се от оперативна диагностика.

Причини за поява на петна по пениса

При преглед на засегнатата повърхност специалистът по кожни и венерически болести може да предложи няколко варианта, каква е причината за появата на петна по половия член. Към най-разпространените се отнасят:

1. Алергична реакция – към спермициди, латекс, изразява се с изключително локализирано зачервяване, преминава самостоятелно след прекратяване въздействието на провокиращия фактор;

2. Млечница – в резултат на инфектиране по полов или битов път или понижаване на защитните функции на организма, заедно с изменение на цвета се появяват и белезникави, подобни на извара течения, сърбеж, парене, специфична миризма;

3. Псориазис с характерни розови плаки, с лющещи се граници. Често вторично се образува по гениталиите, след като заболяването засегне зоната около ставите на ръцете, краката и другите части на тялото.

4. Генитален херпес – появяват се червени петна по половия член, обрив под формата на воднисти мехурчета, които впоследствие потъмняват и които се съпровождат със силен сърбеж.

5. Ракът има различни проявления – язвени, секретиращи рани, участъци с интензивна пигментация и прочие. Отличителната особеност – наблюдава се устойчивост към медикаментозно лечение.

Определянето самостоятелно на характера и причините за дефектите не се препоръчва. В този случай е възможно овладяването на симптомите, но не и отстраняване на първопричината за заболяването.

Така ще се загуби време, през което патологията може да придобие хронична форма.

Диагностика

При установяване на дискомфорт или подозрителни симптоми е необходимо да се обърнете към специалист по кожни и венерически болести. Диагностичните изследвания включват:

• Лабораторни изследвания на кръвта – препоръчва се проби за тях да се дават на гладно, урина – сутрешна порция;

• Бактериологична посявка – необходимо е прекратяване използването на антибиотици за не по-малко от месец, на различни мазила, особено с антисептично действие за няколко седмици, въздържание от физически контакт за 2-3 денонощия, изключване употребата на алкохол, неприемане на мазна храна в навечерието на провеждане на изследванията.

• Изследвания за болестите, предавани по полов път – последното посещение на тоалетната не трябва преди повече от 3 часа, а вечерта да не се провежда никакви хигиенни процедури.

Лечение, профилактика, консултация с уролог по въпроса с въпроса с петната по члена

За най-ефективни профилактични мерки се подразбират:

• Съблюдаване на основните правила за лична хигиена;
• Внимателен избор на сексуална партньорка;
• Използване на методи за бариерна защита;
• Повишаване на общия имунитет;

Червените петна по члена са признак на опасна инфекция, която изисква провеждането на адекватни терапевтични мероприятия.

При алергичен обрив следва да се сменят средствата за контрацепция с по-подходящи – полиуретанови презервативи, прочие, възможен е прием на антихистаминни средства.

Гъбичните инфекции е необходимо да се лекуват едновременно и при двамата партньори.

Партньорката трябва да премине курс с противогъбични препарати, назначени от гинеколог. Мъжът използва средства за външно приложение, предписани от лекар.

Продължителността на медикаментозната терапия зависи от степента на интензивност на симптоматиката.

Проявленията на баланита се отстраняват с добавен фуралицин, калиев перманганат. В случай на наличие на признаци, указващи сериозни диагнози, се използват силно действащи препарати по рецепта на венеролог.

Петна по пениса – топ 5 причини и лечение
4.5 (89.52%) 21 глас[а]

Мария
Написана от Мария януари 20, 2016 14:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи