Под купола – какъв чадър ще ви предпази от силното лятно слънце и дъжд

Мария
Написана от Мария юли 24, 2015 03:02

Под купола – какъв чадър ще ви предпази от силното лятно слънце и дъжд

Акценти:

  • Градински чадър - срязан купол
  • Плажен чадър - фибростъкло
  • Стандартни чадъри - рамка

Свързани:

Използването на чадър е наложително и по време на лятната почивка, и на вилата, и на разходка. Остава да изберете подходящия!

На плажа

Най-важното, на което си струва да се обърне внимание на плажния чадър е неговата конструкция. Тъй като се налага чадърът да ви защитава не само от палещите лъчи на палещото лятно слънце, но и да издържа на морския бриз.

Затова спиците и дръжката е необходимо да бъдат здрави. Не е желателно да купувате чадъри с пластмасова или алуминиева рамка. Поривите на вятъра лесно ги събарят, затова е препоръчително да изберете чадър с рамка от стомана или от фибростъкло.

Последният материал е много здрав и същевременно достатъчно гъвкав. Чадърът със спици от фибростъкло може да бъде обърнат обратно при силен вятър, но най-вероятно ще остане непокътнат.

От какво трябва да бъде направен купола. Полиестер? Отлично! Чадърът ще ви служи дълго, ще ви спаси не само от палещото слънце, но и от летния дъжд. Единственият недостатък на тези чадъри се състои в това, че не пропускат въздух. Затова в слънчев безветрен ден под чадър с купол от полиестер, ще бъде доста горещо.

Съвет

Винаги поставяйте чадъра с купола по посока на вятъра. Това ще удължи експлоатационният му срок.

Друг вариант е сатенен купол. Той е добър, но дъждът лесно прониква през влакната на тъканите.

Затова избирайте чадъри, изработени със специален изтласкващ слой.
Добре е, ако на дръжката има специален механизъм, който позволява регулирането на наклона и завъртането на купола.

Така няма да ви се налага да премествате чадъра с движението на слънцето.

Погледнете има ли чадъра специална приставка. Понякога е доста трудно забиването на чадъра в пясъка. Сам по себе си този накрайник не тежи много. И за да стои чадъра стабилно в пясъка е добре да натрупат малко повече пясък около мястото, в което дръжката влиза в земята.

На вилата

Разбира се, да се скриете от слънцето на вилата е възможно и под обикновен плажен чадър. И лесно ще можете да го премествате от едно място на друго. Но под обикновен чадър едва ли ще е възможно събирането на цялото ви семейство.

Стандартните градински чадъри са по-големи от плажните. Най-големият стандартен размер на купола е 3 метра в диаметър. Но по поръчка могат да ви направят и 4-метров чадър.

Разбираемо е такъв чадър да бъде стабилизиран на земята. Затова основата на градинския чадър не може да тежи по-малко от 20 килограма.

Съществуват 2 основни конструкции на градинските чадъри – класическа и конзолна. Първата едва ли ще учуди някого – стойката на чадъра се намира по средата на купола. При втория е по-сложно. Държачът е странично разположен, а куполът е наклонен върху конзолата.

Избирайте чадъри, чийто куполи са импрегнирани със отблъскващ мръсотията слой.

Преди да се закупите градински чадър, помислете където го поставите. Ако смятате да е в близост до стена, обърнете внимание на моделите със „срязан“ от едната страна купол или на правоъгълните чадъри.

Рамката на чадъра е по-добре да се избира или от специален закален алуминий. Подходящи са и тези с дървена основа, но имайте предвид, че от водата и влагата не се страхуват само евкалипта и тиковото дърво.

Под купола – какъв чадър ще ви предпази от силното лятно слънце и дъжд
4.5 (90.14%) 69 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 24, 2015 03:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи