Всеки иска да отслабва, без да гладува.

Полската диета е един от вариантите на нискокалорично, но засищащо хранене.

Тази диета ще ни помогне да свалим няколко излишни килограма, но трябва да се подготвим да я спазваме дълго.

Продължителността на диетата е цял месец.

Този хранителен режим едва ли ще е подходящ за нетърпеливите.

Нюанси и правила на полската диета

Тази диета дава усещане за ситост, балансирана е, а менюто разнообразно.

В менюто има достатъчно белтъци, мазнини и въглехидрати.

Разбира се, по време на диетата е желателно да се спортува.

Подходящи са всякакви натоварвания – гимнастика, фитнес, плуване или колоездене.

Това повишава ефективността на диетата.

Освен че се справя с наднормените килограми диетата помага и за намаляване на обиколките.

Талията става по-тънка, обиколките на бедрата намаляват, а гърдите остават в предишното си състояние.

Това е много важно за жените, тъй като при повечето диети отслабва цялото тяло.

В периода на диетата всеки ден е разрешен приемът на около 1300 калории, това е малко, но няма да ви измъчва глад.

Приемът на течности по време на диетата трябва да е умерен, не повече 1.5 литра течности и това се отнася не само за водата, но и за чая, супите и другите течни ястия.

Трябва да се яде не по-малко от 5 пъти дневно, и времето на хранене трябва да е приблизително еднакво.

Графикът е без значение, но задължително трябва да ви е комфортен и удобен.

Не е важно в колко часа ще бъде закуската, но трябва да е по едно и също време през цялата диета.

Вечерята трябва да е не по-късно от 3 часа преди лягане.

Полската диета е най-подходяща за лятно-есенният период, когато има голям избор от плодове и зеленчуци.

Но можем да се придържаме към този хранителен режим и през пролетта, и през зимата.

Диетата разрешава включването на кисело зеле, различни сокове и консервирани плодове и зеленчуци.

Но пресните продукти трябва да са повече от половината от ежедневното меню.

Предимствата на полската диета са високата ефективност, засищащото меню, леката поносимост, балансираността и разнообразието.

Недостатъкът е само един – може да се свалят не повече от 5-7 килограма.

Ако има нужда от свалянето на повече килограми, тогава трябва да се спрете да друга диета.

Меню на диетата – подробно описание

Полската диета предлага 2 варианта, които трябва да се редуват.

Първата седмица единият вариант, а след това вторият:

Какво може да ядем по време на полска диета?

В менюто задължително трябва да присъстват следните храни – плодове, зеленчуци, млечнокисели продукти, мляко, постна риба и месо, твърдо сирене, черен хляб, нискокалорични бисквити, сокове.

Менюто действително трябва да е разнообразно.

Ето вариантите на диетичното меню:

• Закуска – мляко с мед, ръжен хляб 2 филии с марула или зелена салата;

• Междинно хранене, преди обяд – 2 сандвича с масло и зелена салата, чай или айран с ръжен хляб и репичка;

• Обяд – зеленчукова супа, говеждо, плодова салата, риба, зелена салата и един картоф;

• Следобедна закуска – доматен сок или домат и 2 филии черен хляб или плодов сок и сухар;

• Вечеря – кисело мляко, 2 филии черен хляб със зелена салата и масло или мляко с мед;

Няколко пъти седмично за вечеря може да се приготвя риба на пара или да се яде извара с плодове.