Прекъснатият полов акт е с лоши последствия – докарва простатит

Мария
Написана от Мария септември 15, 2016 22:28

Прекъснатият полов акт е с лоши последствия – докарва простатит

Акценти:

  • Простата - възпаление
  • Еректилна дисфункция - стрес
  • Ефективност - малка

Свързани:

Застой на секрета в половите органи и простата, предизвикван от често прекъсване на сексуалния акт за предотвратяване на нежеланата бременност, може да доведе до развитие на простатит, заболяване, изискващо продължително и комплексно лечение, твърдят специалисти уролози.

Прекъснатият полов акт предполага, че мъжът трябва постоянно трябва да се контролира. Невъзможността му да се отпусне предизвиква застой на секрета в половите органи и в простата.

Това е последвано от преждевременна еякулация и нарушена ерекция, и това е най-малкото.

И най-важното – този метод за предпазване от бременност все пак не издържа на критиката – дори в една капка секрет се съдържат повече от милион сперматозоиди. Според лекари уролози, едно невнимателно движение е достатъчно да станеш баща.

Освен вследствие злоупотребата с прекъснатия полов акт при мъжете могат да се развият различни видове сексуални разстройства, сред които еректилна дисфункция, преждевременна еякулация или дори импотентност.

Простатит или възпаление на тъканите на простатната жлеза, се съпровождат с оток – разпространено мъжко заболяване, една от причините, за което са застойните явления в половите органи, развиващи се вследствие на честото използване на неефективен метод на контрацепция.

Основни причини за развитие на простатит

Освен редовното прекъсване на сексуалния акт за заболяването има и други причини:

Към най-разпространените се отнасят – заседналият начин на живот, продължителното въздействие на ниски и високи температури в областта на малкия таз, запек и твърде честият секс.

Но най-често простатит се развива вследствие на различни инфекциозни заболявания в организма.

При заседнал начин на живот, при продължително седене в работата или в офиса или зад волана на автомобила в организма се развива венозен застой и застой на кръвообращението в малкия таз. Тези процеси значително повишават риска от възпаление на простатата.

Преохлаждането и прегряването също способстват за развитието на простатит. Затова мъжете не трябва лекомислено да се отнасят към избора на дрехи, съответстващи на времето, или да седят на студени повърхности.

При нелекуван кариес, ангина, бронхит или друга хронична инфекция, възникнала в мъжкия организъм, патогенните бактерии се разпространяват из целия организъм чрез кръвта. Тази инфекция може да стане причина за внезапно възпаление на простатата.

При чести случаи на запек се нарушават обменните процеси в организма, и като последствие, органите на таза изпитват недостатък на кислорода и на хранителните вещества. освен това могат да се появят и нови проблеми с ректума, които непременно се отразяват на простатата, непосредствено прилежаща към червата.

В този случай появата на простатит е много вероятно.

Превъзбуждането или продължителната възбуда на мъжете без еякулация впоследствие заради прекъснатия полов акт се отразява силно отрицателно на простатата.

Затова и лекарите не препоръчват да се злоупотребява с този метод на предпазване от бременност, като се има предвид малката му ефективност и възможните последствия за мъжкото здраве.

Еякулацията настрани пък се приема от мъжката психика като стрес и впоследствие може да доведе до еректилна дисфункция.

А тъй като оргазмът не достига своя апогей, част от секрета не излиза навън, и се застоява в половите органи и може да стане причина за развитие на възпаление и простатит.

Честият секс от 2-3 и повече сексуални контакта дневно могат да станат причина за оргазми при липса на секрет, което също повишава риска от развитие на възпаление на простатата.

Прекъснатият полов акт е с лоши последствия – докарва простатит
4.4 (88.75%) 32 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 15, 2016 22:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи