Премахване на миомен възел – каква е продължителността на операцията

Мария
Написана от Мария май 13, 2016 14:37

Премахване на миомен възел – каква е продължителността на операцията

Акценти:

  • Миомектомия - усложнения
  • Некроза - усукване на миома
  • Операция - продължителност

Свързани:

Най-ефективният начин за борба с миомните възли е хирургическото изрязване.

Лекарите винаги обясняват по време на консултации как се провежда миомектомия – продължителност на интервенцията, избор на упойка, време на престой в клиниката, особеност на възстановителния период.

Изпълнението на всички препоръки на специалиста се осигурява на пациентката правилна настройка преди процедурата и бързо възстановяване след нейното приключване.

Миомата представлява доброкачествено заболяване, сформирано от мускулна и съединителна тъкан. Факторите за нейните развитие са наследствена предразположеност, някои гинекологични процедури, честа смяна на сексуалните партньори.

Но най-разпространената причина са хормоналните нарушения в женския организъм. И в ранния стадий заболяването може да се излекува с консервативен метод – хормонотерапия.

Ако началната фаза е изпусната, се назначава миомектомия, като продължителността на интервенцията зависи от метода на изрязването.

Продължителност при хистероскопския метод

Ако опасната капсула е разположена на задната или предната стена на детеродния орган, то методът, който е най за предпочитане е хистероскопия.

Основната му особеност е липсата на разрези, тъй като патологичното образувание се изрязва през влагалището. Продължителността на миомектомията е от 10 до 30 минути.

Това кратко време се постига благодарение на хистероскопската диагностика, която се състои във въвеждането на дълга сонда с осветителен прибор и видеокамера, предаваща получаваните изображения на екрана на компютъра.

След външния анализ на тумора във влагалището се въвежда резектоскоп – дълъг десен апарат, снабден с миниатюрни или електрически накрайник.

Механичното премахване се смята за по-малко травматично благодарение на липсата на изгаряне, а също и защото продължителността на операцията миомектомия и възстановяването след нея е минимално.

Електрохирургичният накрайник се прилага при труден достъп към проблемния участък.

Предимствата на хистероскопията са минималната вероятност от вътрешно кръвотечение, възможност за забременяване в близките месеци, прекрасният козметичен ефект.

Миомектомия – продължителност на операцията по премахване на миомен възел при лапароскопската технология

Възлите, образували се в маточната кухина, могат да се отстранят с помощта на лапароскоп. Така се нарича хирургичният инструмент, състоящ се от няколко от няколко троакара, снабдени с малък фенер, видеокамера и режещи накрайници.

Продължителността на операцията не надвишава 2 часа, като в това време влиза и инжектирането на стерилен въглероден диоксид в коремната кухина и оценка на обема на работа.

Обикновено хирурзите правят 3 надреза. Най-широкият е в областта на пъпа.

През него се осъществява инжектирането на газа за повдигане на коремната стена и осигуряване на свободата на движение, след което пък се въвежда осветителният прибор и камера за снимане.

През останалите 2 надреза се внедряват инструменти за разрязване на тъканите. Лапароскопията изисква внимание и опитност на специалиста, тъй като неправилно направеният разрез може да намали шансовете за забременяване и износване на бебето.

Продължителността на операцията е пряко свързана с количеството възли и тяхното местоположение.

Освен това лапароскопията позволява пълното отстраняване на матката при откриването на множество образувания или при възникването на някакви усложнения по време на операцията.

Миоектомия – продължителност на операцията при абдоминална методика

Ако диагностичното изследване открие няколко възли на труднодостъпни места, то оптималният способ за разрешаване на проблема е оперативната интервенция с разрези на кухината.

Също при абдоминалната операция се прибягва в екстремни случаи, свързани с некроза, събиране на гной, усукване на крайника на миомата, с който се свързва с тъканта.

Продължителността на такава операция обикновено надхвърля 2 часа, поради което се извършва под пълна упойка.

Премахване на миомен възел – каква е продължителността на операцията
4.5 (90%) 28 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 13, 2016 14:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи