Препятства ли виаграта развитието на онкологични заболявания?

Мария
Написана от Мария декември 19, 2014 19:41

Препятства ли виаграта развитието на онкологични заболявания?

Акценти:

  • Каква е функцията на Т-лимфоцитите?
  • Удължава ли продължителността на живота виаграта?
  • Официално потвърдени ли ползите от този лекарствен препарат при онкологични патологии?

Свързани:

На повечето от нас вече е известно, че лекарственото средство „Виагра“ се явява всъщност и препарат за лечение на някои сърдечно-съдови заболявания. Въпреки това не всеки знае, че от Виаграта може да зависи нечий живот.

Например в Англия малко дете, страдащо от рядка патология на сърцето, е необходимо да навърши 5 години, за да му се разреши прием на това лекарство, което е от решаващо значение за неговото оцеляване. Но това не е всичко.

Оказва се, че наскоро учените направиха ново и шокиращо откритие – „Виаграта“ повишава имунитета на организма, което от свое страна подпомага борбата със злокачествените клетки.

Тези резултати бяха получени още през 2006 г., но официално потвърждение те получиха преди около 2 години.

През 2006 г. в хода на изследване, проведено в една научно-изследователска лаборатория в САЩ, учените успяха да установят, че Виаграта е активен стимулатор не само за мъжката полова система, но и за Т-лимфоцитите в кръвта.

Тези клетки са от съществено значение за формирането на имунния отговор,благодарение на който се унищожават клетките мутанти, появяващи се в човешкото тяло. Колкото по-активни са лимфоцитите, толкова по-нисък е риска от възникване на онкологично заболяване.

Идентични резултати бяха получени неотдавна в още един изследователски институт – Центърът за борба с онкологичните патологии, намиращ се град Хайделберг, Германия. Немските лекари провели серия експерименти върху лабораторни гризачи, като успели отново да докажат, че Виаграта не просто лекува, а и удължава живота.

Експериментът се състоял в следното. В отгледани в лаборатория генно-модифицирани бели мишки, в генома на които бил въведен гена на повишената предразположеност към рак на кожата /меланом/. След това гризачите били разпределени в две отделни клетки.

На тези в първата клетка не били давани никакви противоракови препарати, а само смесени с вода малки дози виагра, а на мишките от втората контролна група не бил даван от този препарат.

Впоследствие се оказало, че мишките, пристрастили към Виаграта живели 2 пъти по-дълго от техните нещастни събратя, на които този препарат не бил даван.

Отчитайки получените данни учените от университета на Хайделберг публикували своите констатации, в които се посочва, че Виаграта несъмнено е силен имуностимулатор, който е причина за повишената активност на Т-лимфоцитите в кръвта.

Тези имунни клетки денонощно се борят с опасните заболявания. Освен това препаратът също увеличава ефективността и на някои антитуморни медикаменти, чиито механизъм на действие така или иначе е свързан с активацията и ускоряване на размножаването на собствените Т-лимфоцити на организма.

Учените се надяват, че в скоро време ще бъдат идентифицирани и други положителни ефекти от приема на сините таблетки. Според тях Виаграта и нейните генерици са истински склад за изненади.

Препятства ли виаграта развитието на онкологични заболявания?
4.4 (87.64%) 55 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 19, 2014 19:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи