Притежава ли магарешкото мляко лечебни свойства

Мария
Написана от Мария декември 21, 2014 15:07

Притежава ли магарешкото мляко лечебни свойства

Акценти:

  • Какви количества магарешко мляко е препоръчително да се пие на ден?
  • Използва ли се то като козметично средство?
  • Неприятно ли е на вкус магарешкото мляко?
  • Какви количества мляко средно дава едно магаре от женски пол?

Свързани:

Наскоро стана известно какви са полезните свойства на магарешкото мляко, което набира все по-голяма популярност и вече се използва не само в козметиката, но и в медицината.

Резултатите от клиничните проучвания показват, че то помага на болните от астма, екзема и псориазис, които го или използват сапун, производен на основа на магарешко мляко.

Магарешкото мляко – съвсем не е ново средство в инструментариума на козметиците. Още египетската царица Клеопатра всеки ден си вземала вана, която била пълна именно с тази ценна течност.

А римският папа Франциск неведнъж е заявявал, че магарешкото мляко го кара да се чувства отново като дете.

Въпреки това се оказало, че това мляко притежава не само свойства, които да го превръщат с отлично козметично средство, но то значително подобрява и здравословното състояние на човека.

Магарешкото мляко е богато на лактоза и съдържа минимално количество мазнини. Здравните експерти го определят като най-близкото до човешката кърма мляко от животински произход.

Доктор Фотис Пападемас от Кипърския технологичен университет продължително време е общувал с хора, които пиели магарешко мляко, закупувано директно от ферми.

И той съобщава за невероятните резултати от включването на това мляко към хранителния режим, особено при деца с астма, екзема и други кожни раздразнения.

Магарешкото мляко съдържа антибактериални ензими и антиалергени. Според доктор Пападемас научните изследвания показват високия потенциал на това мляко в борбата срещу алергиите и различните кожни заболявания.

Днес в Европа магарешкото мляко се продава в 150 милилитрови бутилки, чиято цена е около 6 евро. В България този вид мляко може да се закупи от ферма от Сърбия, но цената на литър е около 40 евро.

Високата му цена се дължи на факта, че женските магарици дават по едва 200 милилитра мляко дневно, докато при кравите млеконадоят варира в широки граници от 15-16 литра до над 100 литра на ден при някои породи крави в РЮА.

Специалистите препоръчват да се пие не повече от 60 милилитра магарешко мляко на ден, което като цена е сравнително поносимо за едно средностатистическо българско домакинство.

Не мислете, че магарешкото мляко е неприятно на вкус. Вкусът му е подобен на обезмасленото краве мляко, въпреки че е малко по-сладко.

Въпреки това е необходимо да бъдат проведени още няколко сериозни клинични проучвания, за да навлезе тази млечна напитка в широка употреба.

Притежава ли магарешкото мляко лечебни свойства
4.5 (90.67%) 45 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 21, 2014 15:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи