Прочистването на организма от пестициди е възможно само за 2 седмици

Мария
Написана от Мария май 27, 2015 10:50

Прочистването на организма от пестициди е възможно само за 2 седмици

Изследователи от Шведския университет използвали едно семейство за пример, за да покажат как за 2 седмици можем да избавим тялото си от пестициди и от вредите, които са ни нанесли генетично модифицираните организми.

За никого не е тайна, че в основата на здравословното хранене стои своевременния прием на храна, правилният подбор на хранителни продукти, консумацията на повече плодове и зеленчуци. И е трудно важността на този вид храна да бъде преувеличавано.

Но, за съжаление не толкова безопасни са пресните и пълни с хранителни вещества са продуктите, които в крайна сметка слагаме на трапезата си.

Въпреки съществуващите закони и подзаконови нормативни актове, недобросъвестните фермери продължават да се опитват да повишават добива си от единица площ с помощта генно-модифицирани растения и не спират да унищожават вредителите с пестициди.

А още по-опасно за човешкото здраве е използването на хербициди в земеделието, като именно тази практика се смята за една от причините за изчезването на пчелите в различни части на света, включително и в България в района на Странджа.

Така се повишава количеството на канцерогените и като към това се добави и обикновената небрежност и неспазване на стандартите в процесите на съхранение и приготвяне на храната, в крайна сметка се получават хранителни продукти са колкото опасни, толкова и полезни за здравето.

Учени от Шведския институт по земеделските култура (SLU), специализиращи в областта на качеството на хранителните продукти и в създаването на бъдещи биологично чисти среди за обитаване, решили да установят, възможен ли е животът на човека без вредни вещества.

Специалистите провели експеримент, за участие в който се съгласило едно доста обикновено семейство, състоящо се от 40-годишен баща, 39-годишна майка, 2 дъщери тийнейджърки и момченце на 3 години.

В продължение на 15 дни семейството било длъжно да се храни само с естествени храни, органично отгледани в парници на университета. За пълнота на експеримента семейството преминало на безопасна битова химия и средства за лична хигиена.

Предварителното контролно изследване установило в телата на членовете на това семейство нереално количество вредни вещества – хербициди, инсектициди, диурон, боскалид, промокарб и много други.

А за да бъде съставен график за очистване на организма – членовете на семейството трябвало да дават проби за изследване всеки ден.

В края на експеримента изследванията се оказали повече от обнадеждаващи – при децата още на 2-рия ден започнало стремително понижаване на концентрациите на вредните вещества. Постигането на този ефект при възрастните било възможно едва към края на втората седмица.

Следва да се припомни, че по-рано учени от Харвардския университет беше установено, че пестицидите понижават количеството на сперматозоидите в семенната течност на мъжете.

Изследователите твърдят, че ако мъжът желае в бъдеще да има деца, то е необходимо той да премине към употребата на изключително органични хранителни продукти.

От една страна употребата за храна на голямо количество плодове и зеленчуци носи огромна полза за здравето на човека.

Но тези усилия на човек да се храни здравословно могат да се окажат напразни, тъй като високото ниво на пестициди, съдържащи се в тях, напълно зануляват всички техни полезни качества, оказвайки отрицателно въздействие върху качеството на спермата и върху количеството на сперматозоидите в нея.

Днес пестицидите активно се използват в селското стопанство. С тях активно се обработват крушите, ябълките и ягодите, чушките, спанака и много други видове плодове и зеленчуци.

Прочистването на организма от пестициди е възможно само за 2 седмици
4.5 (90.95%) 42 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 27, 2015 10:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи